SVE VIŠE VELIKIH PLAŽA IMA SVOJE "NUDISTIČKO ĆOŠE": Ovo su najlepše skrivene UVALE za one koji vole NATURIZAM
Tasos, Foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

PRIČA O TASOSU

SVE VIŠE VELIKIH PLAŽA IMA SVOJE "NUDISTIČKO ĆOŠE": Ovo su najlepše skrivene UVALE za one koji vole NATURIZAM

Najpoznatija naturistička plaža ostrva je i dalje Paradise Beach na istoku

Objavljeno:

Priča o Tasosu je priča koja se može primeniti i na ostatak plaža ove prelepe zemlje – naturizam odnosno nudizam je i dalje nelegalan, ali se čini da sve više velikih plaža ima svoje nudističko „ćoše“ i da su se lokalci, inače veoma tradicionalni, nekako svikli na na turiste i pristali na njihovo prisustvo.

Čak se pored tradicionalnih Nemaca, Rumuna, Čeha, Srba i ostalih inostranih posetilaca, na plažama mogu sresti i grčke porodice i pojedinci… O brojnim uvalicama i skrivenim mestima pogodnim za naturizam ne treba ni pričati.

Najpoznatija naturistička plaža ostrva je i dalje Paradise Beach na istoku, gde su nekad nudisti imali svoje mesto na istočnom delu ovog „peskovitog raja“, ali su pre tri ili četiri godine iz lokalnog bara odlučili da baš na tom mestu postave svoje ležaljke, te su nudisti morali u izbeglištvo, odnosno da se presele na stene. Iako zvuči loše, prostor je intimniji, sa pristojnim ulazom u vodu i vizuelno potpuno odvojen od glavne plaže. Kako bi se do tog dela stiglo, ne treba silaziti dužim glavnim silazom na plažu, već pristupačnijim severnijim ulazom (obeleženim kao silazak za gril – restoran), ali se tako zapravo izlazi baš na stene.

Tasos
foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

Stenovita plaža na Tasosu

Druga naturistička lokacija je Tripiti plaža, koja se nalazi na krajnjem jugozapadu ostrva, dva kilometra zapadno od Limenarije. Tu je na krajnjem istočnom delu plaže već decenijama rezervisano mesto za nudiste, odmah pored velike „odsečene“ stene, koja istovremeno predstavlja i pristupačni vidikovac. Kada se siđe na glavnu plažu, pored konobe (u kojoj se može pristojno ručati) se skrene levo i uskim putićem stiže na omanji parking u borovima, sa kog se izlazi pravo na nudistički deo plaže. Plaža je peskovita, sa delovima nanosa kamenčića. U vodi ima dosta stena, ali postoji i peskoviti ulaz u vodu. Lepa atmosfera, mir i tišina, iako je na drugom delu plaže all inclusive hotel i veća gužva, ovaj deo plaže izgleda skoro fizički odvojen i udaljen… Na Tripiti plaži nema većeg naselja, niti prodavnica, već je zamišljeno da se putuje sopstvenim prevozom.

Tasos
foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

Paradise Beach je od Tripiti plaže udaljena oko 40 kilometara. Međutim, u tih četrdesetak kilometara itekako ima šta da se vidi – prelepe (tekstilne) plaže: Psili Amos, Timonija, Pefkari, Roso Gremos, Metalija. manastir Arhangela Mihaila sa spektakularnim pogledom koji oduzima dah, uređen starogrčki kamenolom i arheološka nalazišta u Alikiju, Iris Gold – fabrika nakita i odličan vidikovac, kao i gradići Limenarija i Potos.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Daljine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.