IMALA JE SAMO 13 GODINA KADA JOJ JE AJKULA ODGRIZLA RUKU: Danas je MAJKA, a gledajte samo KAKO IZGLEDA (FOTO)
Betani Hamilton, Foto: PrintScreen/ Instagram/ bethanyhamilton

sudbina

IMALA JE SAMO 13 GODINA KADA JOJ JE AJKULA ODGRIZLA RUKU: Danas je MAJKA, a gledajte samo KAKO IZGLEDA (FOTO)

Betani Hamilton je i pored tragedije koja joj se desila kada je imala trinaest godina uspela da živi "normalno"

Objavljeno: 11:01h

Betani Hamilton je preživela napad ajkule koja joj je odgrizla ruku kada je imala samo 13 godina.

Gubitak jedne ruke nije ju je sprečio da ostvari svoje snove. Imala je samo 13 godina kada je uspela da preživi napad ajkule. Betani Hamilton danas je profesionalna surferka i majka četvoro dece, a 2010. godine uvrštena je u 20 najboljih ženskih surferki. Kada joj je predator odgrizao ruku odmah ispod ramena, Betani je izgubila oko 60 odsto krvi, ali lekari su ipak uspeli da joj sačuvaju život.

Film "Soul surfer" snimljen je po njenoj priči, ali najznačajnije Netfliksovo ostvarenje je "Bethany Hamilton: Unstoppable" u kom je govorila o napadu. Ispričala je da je uspela da se izvuče iz vode, a prijatelji su joj zamotali ranu i stegli kako ne bi izgubila previše krvi, a potom je došla Hitna pomoć. Izjavila je kako se odmah nakon napada ajkule osećala normalno, te nije osećala bol od ugriza, iako se na putu do bolnice osećala "tupo".

Samo mesec dana nakon napada, Betani se vratila u okean. Ljubav prema surfovanju bila je jača, zbog čega je brzo naučila da surfuje jednom rukom. Samo 26 dana kasnije, učestvovala je na prvenstvu, ističući da "ajkula nije kriva, te da je ona ta koja je bila na njenom terenu", kao i da "ne može da živi u strahu jer bi u tom slučaju njen život bio pakao".

Danas je majka četvoro dece, a sa svojim mališanima često ide na mesto na kom je napadnuta. "Kad su ovako mali i glave im nisu stabilne, potrebna im je stalna pažnja, nega, promena pelena, smirivanje grčeva, puno sna i naravno osmeha, poljubaca i još mnogo toga", rekla je Betani koja je našla i način na koji menja pelene.

"Koristim stopala za promenu pelena, puno jastuka za dojenje, nosiljku za bebe tokom celog dana i nezgodne stilove držanja kako bi bebina glava bila u ispravnom položaju. Ponekad može biti frustrirajuće, ali jednostavno moram da nastavim napred, napravim malo pauze i ostanem pozitivna" napisala je. Kao i svima, i njoj mnogo znači pomoć i podrška porodice, a Betani ne krije da joj njeni najbliži dosta pomažu u svemu.

"Zahvalna sam na ovom životu i lepoti majčinstva. Zahvalna sam na svojoj porodici, prijateljima, mužu i dečacima. Zahvalna sam Bogu što ima ovaj lepi izazov i radost", napisala je u jednoj od svojih objava. Betani i danas aktivno surfuje i borac je za očuvanje okeana.

Redovno surfuje sa decom i ohrabruje i druge da se ne plaše okeana.

Bonus video:

00:27

Prva bionička kit-ajkula na svetu debitovala u Šangaju

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.