AJKULA JOJ ODGRIZLA CELU RUKU, ONA OPET SURFUJE I PORUČUJE: "Opasnije je voziti kola!" (VIDEO)
Betani Hamilton je primer uspeha uprkos hendikepu, Foto: EPA/Michael Nelson, Profimedia

za divljenje

AJKULA JOJ ODGRIZLA CELU RUKU, ONA OPET SURFUJE I PORUČUJE: "Opasnije je voziti kola!" (VIDEO)

I sa hendikepom nedostatka čitave leve ruke, Amerikanka je pobeđivala na takmičenjima, snimila film u Holivudu i surfovala po ogromnim talasima poput 'Čeljusti', udala se i rodila tri sina

Objavljeno:

Kako kažu u specijalizovanim medijima za surfovanje, ako vidite Betani Hamilton kako surfuje danas, teško je - s obzirom na njen nivo - shvatiti da joj nedostaje ruka!

Betani je najpoznatija žrtva napada ajkule na surfovanju. I sa hendikepom nedostatka čitave leve ruke, Amerikanka je pobeđivala na takmičenjima, snimila film u Holivudu i surfovala po ogromnim talasima poput 'Čeljusti'. Ali ne samo to: ona ima tri sina, producirala je dva dokumentarna filma i zadužena je za nevladinu organizaciju pod nazivom "Beautifulli Flaved Foundation" za pomoć osobama sa amputacijom.

1 / 6 Foto: Profimedia

Sada, Betani Hamilton ima 32 godine. Prošlo je skoro 20 godina od nesreće koja joj je promenila život. Bilo je to 2003. godine na Havajima, kada joj je tigrasta ajkula otkinula ruku i kada je imala samo 13 godina.

Daleko od toga da je "potonula" i napustila surfovanje, odlučila je da nastavi sa svojom strašću i danas je, kako je rečeno, više nego poznata po tome.

Na videu ispod možete videti Betanin intervju, ali i slike surfovanja kada je imala 14 godina, dakle odmah nakon napada ajkule. Već tada je istakla sve karakteristike koje su je proslavile: pozitivan stav, odlučnost, veru i ljubav prema surfovanju kao malo ko.

Počela je da surfuje kao dete, sa porodicom, na ostvru Kauai. I nema nameru da stane ni posle teške nesreće.

- Najteže mi je bilo da stanem na dasku, ali se navikavam na to. Nastaviću da surfujem jer to volim i zato što mogu da ohrabrim druge žene koje prolaze kroz istu stvar da to rade; surfovanje je dobar način za vežbanje, zabavan je sport i nije opasno.

U tom smislu čak navodi da je „mnogo opasnije ići kolima”. A što se njene vere tiče, ne libi se da se podseti da:

- Ne moraš da odustaneš, čak i ako prođeš kroz loša vremena, ako imaš Boga na svojoj strani, sve je mnogo lakše.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.