ZELENSKI PROGOVORIO O UKRAJINSKOJ KONTRAOFANZIVI: Ceo svet šokiran nakon njegovih reči
Volodimir Zelenski, Foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

priznao?

ZELENSKI PROGOVORIO O UKRAJINSKOJ KONTRAOFANZIVI: Ceo svet šokiran nakon njegovih reči

Pošto je Ukrajina počela kasnije da deluje, to je, po rečima Zelenskog, dalo Rusiji dosta vremena da izgradi nekoliko linija odbrane

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski priznao je da je nameravao da pokrene kontraofanzivu u proleće, ali da nije mogao zbog nedostatka oružja, piše list „Politiko“.

– Imali smo planove da krenemo u proleće. Iskreno, nismo mogli, jer nismo imali dovoljno municije i oružja, a nije bilo ni dovoljno brigada koje su adekvatno obučene za to oružje, pogotovo što su obuke održavane van Ukrajine – rekao je ukrajinski lider.

Ukrajina
Ukrajinafoto: Pavlo Palamarchuk/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pošto je Ukrajina počela kasnije da deluje, to je, po rečima Zelenskog, dalo Rusiji dosta vremena da izgradi nekoliko linija odbrane.

– Zbog toga naša kontraofanziva ide sporije. Nismo hteli da gubimo naše ljude. I naši vojnici nisu hteli da zbog toga gube vojnu tehniku – rekao je on.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artemovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.

Bonus video:

01:03

ZELENSKI SE TOLIKO ZAIGRAO DA DAJE UPUSTVA BAJDENU! Stručnjaci analiziraju: Ukrajina insistira, NATO ne želi da testira član pet

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.