LETNJA DESTINACIJA KAO IZ SNOVA, A I DALJE JE ISPOD RADARA ZA SRPSKE TURISTE: Ima rajske plaže i predivne pejzaže!
Kosta Brava, Španija, Foto: Printscreen/Youtube/ Relax Around The World

otkrivamo

LETNJA DESTINACIJA KAO IZ SNOVA, A I DALJE JE ISPOD RADARA ZA SRPSKE TURISTE: Ima rajske plaže i predivne pejzaže!

Kosta Brava je smeštena u severoistočnoj Španiji, to je deo obale u regiji Katalonije

Objavljeno:

Španija je turistima već dugo poznata po predivnoj prirodi, bogatoj istoriji i jako ukusnoj hrani. Međutim, postoji jedna regija koja je još uvek ostala ispod radara za mnoge turiste, a nudi sadržajan i kvalitetan odmor.

Kosta Brava je smeštena u severoistočnoj Španiji, to je deo obale u regiji Katalonije. U prevodu znači „Hrabra obala“, ali takođe može značiti i gruba ili divlja obala, što je donekle i najtačnija definicija ovog dela zemlje.

To ime savršeno odgovara području, postoji puno surovih, stenovitih litica sa pogledom na bistre, netaknute vode. Brojne uvale sa peščanim plažama skrivene su između litica, a slikovita sela se nižu obalom. U Kosta Bravi možete uživati u opuštenom ritmu života i to je savršen letnji odmor.

Iako nije daleko od užurbane Barselone, mnogi turisti u ovom popularnom španskom gradu ne shvataju da postoji raj na plaži udaljen manje od dva sata vožnje. Kosta Brava nije nepoznata, ali nije postala preplavljena turistima kao što je to slučaj sa drugim popularnim evropskim destinacijama u poslednjim godinama.

Kosta Brava je prilično ležerna destinacija gde možete provesti vreme istražujući slikovita primorska sela. Možete se kupati se u čistim vodama Mediterana i uživatiu paelji i čaši vina dok sunce zalazi. Pored plaža, van grada možete otkriti predivan pejzaž i neobična sela.

Krajolik u blizini je prepun vinograda, voćnjaka i polja suncokreta, koje obogaćuju istorijske crkve i tvrđave na vrhovima brežuljaka. Ljupka srednjovekovna sela kao što je Pals savršeno su mesto za jednodnevni izlet ili pauzu za ručak u drevnom središtu mesta.

Kosta Brava je takođe poznata po bogatom umetničkom i kulturnom nasleđu. Slavni umetnici i pisci poput Salvadora Dalija, Pabla Pikasa ili Marka Šagala proveli su dosta vremena živeći i radeći u gradovima duž ovog slikovitog dela španske obale.

Šta posetiti u Kosta Bravi?

Neki od najboljih gradova na plaži u Kosta Bravi su Kadakes i Kalelja de Palafružel. Obe destinacije su savršena mesta za nekoliko dana uživanja u lepoti ovog dela Španije. Pored toga, tu je i Tosa de Mar, još je jedno sjajno mjesto za posetu, a upečatljivo je zbog prostranog dvorca iz 12. veka koji utvrđuje istorijski grad.

Iako nije na obali, srednjovekovni grad Đirona je udaljen oko sat vremena od mnogih gradova na Kosta Bravi, pa se zaista isplati jednodnevni izlet kako biste videli impresivnu arhitekturu i uređene vrtove.

Bonus video:

00:34

SRPKINJA PROŠLA PAKAO NA LETOVANJU U TURSKOJ! Platila letovanje, uzeli joj pare za gorivo a dočekala je POSTELJINA UMRLJANA KRVLJU

(Espreso/ Tu Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.