NA OVU CRNOGORSKU PLAŽU MOŽETE DA UĐETE SAMO AKO ZA LEŽALJKE DATE 200 EVRA: Još devedesetih je bila SIMBOL PRESTIŽA
Ležaljke, Foto: Profimedia

SKUPOĆA

NA OVU CRNOGORSKU PLAŽU MOŽETE DA UĐETE SAMO AKO ZA LEŽALJKE DATE 200 EVRA: Još devedesetih je bila SIMBOL PRESTIŽA

Poređenja radi, cene ležaljki na Siciliji se kreću najviše do 80 evra po kompletu

Objavljeno:

Crnogorski mediji nedavno su preneli vesti da je ulaz na jednu od najlepših tamošnjih plaža - Kraljičinu plažu - od petka, 14. jula, moguć samo za goste vile Miločer na Svetom Stefanu. S druge strane Kraljevu plažu mogu posetiti i turisti sa strane, ali samo ako su raspoloženi da za set ležaljki iskeširaju 200 evra.

Takođe, samo ostrvo Sveti Stefan ponovo je otvoreno za šetanje i razgledanje, ali i to ima svoju cenu. Naime, ulaz je potrebno platiti 25 evra, a u cenu ulazi i pratnja vodiča. Za decu do 12 godina ovo iskustvo je besplatno.

A kakva je to plaža na kojoj set ležaljki košta 200 evra? Poređenja radi, cene ležaljki na Siciliji se kreću najviše do 80 evra po kompletu, dok je prosečna cena ležaljki u plažama u Portofinu, koje je jedno od najprestižnijih italijanskih letovališta, oko 25 evra po setu.

U Dubrovniku, koji je svetski poznat kao veoma skupa destinacija, moraćete da izdvojite oko 50 evra za zadovoljstvo hlada ispod suncobrana i ležanja na ležaljki. Na MIkonosu je recimo set ležaljki na jednoj od najekskluzivnijih plaža 95 evra.

Plaža koja je oduvek bila simbol prestiža

Kraljeva plaža, poznata i kao Miločerska plaža, je mala - dugačka je tek oko 300 metara, a već više od pola veka važi za jednu od najlepših na Jadranskoj obali. Pokrivena je najfinijim peskom, a more je neverovatno prozirno i čisto.

Činjenica da je okružena vrlo autentičnim, divnim parkom sa velikim brojem egzotičnih biljnih vrsta kao što su libanski keder, tropske mimoze, japanske mušmule, kaktusi, agaveje, ono je što je čini posebnom.

Simpatije osvaja i to što je Kraljeva plaža savršen spoj prirode i umešnosti čoveka, pa je krasi i predivna vila Miločer, nekadašnji letnjikovac Karađorđevića koji su koristili između dva svetska rata. Ona je sagrađena 1934, a inicijalna arhitektura je zadržana do danas, iako je u potpunosti renovirana. Ovo zdanje daje poseban šarm plaži zajedno sa neverovatnim pogledom, rastinjem, ali i stenama koje je okružuju i zaklanjaju od radoznalih pogleda.

Koliko je plaža oduvek bila popularna, govori i to što se na njoj svojevremeno sunčao i sam Tito.

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.