MAJKL FLIN SPREMAN DA PROGOVORI O RUSIMA?! Bivši savetnik Trampa traži nagodbu sa sudom u zamenu za ISTINU!
Foto: Reuters, AP

opasnost za trampa

MAJKL FLIN SPREMAN DA PROGOVORI O RUSIMA?! Bivši savetnik Trampa traži nagodbu sa sudom u zamenu za ISTINU!

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost progovoriće o ruskom mešanju u američke izbore
Objavljeno: 06:43h

Majkl Flin, bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost, u pregovorima je da svedoči o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine u SAD, a zauzvrat traži "osiguranje protiv nepravičnog gonjenja", rekao je njegov advokat, a prenosi ABC News.

Ova vest je objavljena u trenutku dok bezbednosni odbori američkog Kongresa istražuju rusko mešanje u izbore i navodne kontakte Trampovog tima za kampanju i ruskih zvaničnika.

- General Flin ima priču koji želi da ispriča, i to zaista hoće, ako mu okolnosto dozvole - rekao je Robert Kelner, Flinov advokat. On je potvrdio da je bilo razgovora o ovome, ali nije hteo da ulazi u detalje.

Podsetimo, Flin je dao ostavku kada su u javnost procureli detalji o njegovim kontaktima sa ruskim zvaničnicima.

- Bez obzira na njegov život posvećen nacionalnoj bezbednosti, mediji su puni neosnovanih optužbi, neverovatnih tvrdnji o izdaji i opasnih insinuacija uperenih protiv njega. Nijedna razumna osoba, koja je pri svesti, neće biti deo ovog politizovanog lova na veštice, bez garancija o poštenom suđenju - rekao je Kelner.

Portparol komiteta za bezbednost u Kongresu, Devin Nunjes negirao je da je Flin ponudio svedošenje komitetu u zamenu za imunitet od gonjenja. I izvor ABC Newsa iz Kongresa potvrdio je da Flin nije tražio imunitet.

Bela kuća nije imala komentar na ove najave.

Podsetimo, Donald Tramp je vesti o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD nazvao "lažnim vestima", i napao je medije posle ostavke Flinta, zato što su se prema njemu odnosili "veoma, veoma nepošteno".

- Mislim da je to tužna stvar, što su ga tretirali tako loše - rekao je Tramp tada, nazvavši Flinta "predivnim čovekom".

Vođe komiteta za bezbednost u Senatu ranije su najavile da će pozvati Flina da svedoči.

Inače, tačan razlog Flinove ostavke u februraru je optužba da je "navodio na pogrešan trag potpredsednika Majka Pensa i druge članove Trampove administracije, kad je reč o kontaktima sa ruskim ambasadorom Sergejom Kisljakom, pre inauguracije Trampa.

FBI je ispitao Flina o njegovim telefonskim razgovorima sa ambasadorom pre nego što je dao ostavku, ali rečeno je da Flin tada i nije nešto posebno bio raspoložen za priču.

(Espreso.co.rs/ABC News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.