SPREMA LI SE NUKLEARNI SUKOB? Amerikanci RAZBESNELI Kim Džong Una, poručio je SAMO JEDNO
Kim Džong Un, Foto: Printscreen/Youtube/The Independent

TENZIJE IZMEĐU VELIKIH SILA

SPREMA LI SE NUKLEARNI SUKOB? Amerikanci RAZBESNELI Kim Džong Una, poručio je SAMO JEDNO

Potezi Sjedinjenih Država da uvedu strateška nuklearna sredstva na Korejsko poluostrvo očita su nuklearna ucena protiv Severne Koreje i regionalnih zemalja i predstavljaju ozbiljnu pretnju miru

Objavljeno:

Severna Koreja osudila je danas potez Sjedinjenih Država da dovedu podmornicu s balističkim projektilima na nuklearni pogon u vode u blizini Korejskog poluostrva, rekavši da to stvara situaciju koja približava nuklearni sukob stvarnosti.

Severna Koreja je takođe tvrdila da su američki izviđački avioni nedavno povredili njen vazdušni prostor blizu istočne obale, citirajući neimenovanog portparola svog Ministarstva nacionalne odbrane u izjavi koju je prenela državna novinska agencija KCNA.

- Nema garancije da se neće dogoditi šokantan incident u kojem je strateški izviđački avion američkih vazdušnih snaga oboren iznad Istočnog kineskog mora - rekao je portparol.

Severna Koreja, Raketa
foto: Profimedia

"Ozbiljna pretnja miru"

Potezi Sjedinjenih Država da uvedu strateška nuklearna sredstva na Korejsko poluostrvo očita su nuklearna ucena protiv Severne Koreje i regionalnih zemalja i predstavljaju ozbiljnu pretnju miru, saopštila je KCNA.

Američka podmornica s krstarećim raketama na nuklearni pogon stigla je prošlog meseca u luku Busan u Južnoj Koreji.

U aprilu su se čelnici Južne Koreje i Sjedinjenih Država složili da će podmornica američke mornarice s nuklearnim balističkim projektilima posetiti Južnu Koreju prvi put od 1980-ih, ali nije objavljen raspored za tu posetu.

Bonus video:

03:33

AKO SE OVO DESI KIM DŽONG UN ODMAH ŠALJE 100.000 VOJNIKA PUTINU? Dvojica državnika nikad bliži: Evropa mora hirno da reaguje

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.