SERGEJ ŠOJGU SE OGLASIO PO PRVI PUT POSLE POBUNE VAGNERA: Svašta je REKAO, ovo je JASAN SIGNAL upućen SVIMA?
Sergej Šojgu, Foto: Profimedia

DRAMA

SERGEJ ŠOJGU SE OGLASIO PO PRVI PUT POSLE POBUNE VAGNERA: Svašta je REKAO, ovo je JASAN SIGNAL upućen SVIMA?

Prema njegovim rečima, provokacije nisu uticale na aktivnosti ruskih borbenih grupa, pa vojnici nastavljaju da ''hrabro i predano'' obavljaju svoje misije

Objavljeno: 12:59h

Planovi za destabilizaciju situacije u Rusiji krajem juna propali su prvenstveno zahvaljujući posvećenosti ruskog vojnog osoblja svojim dužnostima, poručio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

''Ne mogu a da se ne dotaknem još jednog pitanja, na koje je sveobuhvatne odgovore dao naš vrhovni komandant. Radi se o pokušaju destabilizacije situacije u Rusiji, koji je učinjen između 23. i 25. juna. Ti planovi su propali pre svega zato što je osoblje Oružanih snaga Rusije pokazalo privrženost zakletvi i dužnosti'', istakao je Šojgu tokom sastanka sa višim štabom Oružanih snaga Rusije, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, provokacije nisu uticale na aktivnosti ruskih borbenih grupa, pa vojnici nastavljaju da ''hrabro i predano'' obavljaju svoje misije.

Rojters navodi da je ovo bilo prvo javno obraćanje Šojgua od pobune ruskih plaćenika iz "Vagnera" koji su tražili njegovu smenu.

Sergej Markov, bivši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina koji je i dalje blizak Kremlju, kazao je da video snimak Ministarstva odbrane Rusije na kojem je prikazan Šojgu predstavlja "signal upućen svima da je i dalje u kabinetu i da će verovatno ostati ministar odbrane za sada".

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

- Putin neće uraditi ništa pod pritiskom pobunjenika - rekao je Markov, misleći na šefa vagnerovaca Jevgenija Prigožina koji je nakon okončanja pobune uz posredovanje beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka otišao u izgnanstvo u Belorusiju.

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.