OLUPINE I OSTACI PODMORNICE BUDE JEZU: Ovo je NAJNOVIJI snimak izvlačenja, sumnja se da su našli i ŽRTVE? (VIDEO)
Podmornica, Foto: PrintScreen/ YouTube/ CBC News: The National

najnovija vest

OLUPINE I OSTACI PODMORNICE BUDE JEZU: Ovo je NAJNOVIJI snimak izvlačenja, sumnja se da su našli i ŽRTVE? (VIDEO)

Ova vest dolazi nakon što su ostaci iz podmornice izneseni na obalu u sredu

Objavljeno:

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država sumnja da su pronađeni ljudski ostaci iz olupine podmornice Titan, saopštili su zvaničnici.

Ova vest dolazi nakon što su ostaci iz podmornice izneseni na obalu u sredu, piše Skaj njuz. Analiza onoga što je pronađeno tek počinje, a sada je objavljen i snimak odlaganja delova podmornice.

Zvaničnici Američke obalske straže kažu da su među ostacima podmornice pronađeni okvir za pristajanje podmornice i zadnji poklopac. Agencija je trenutno u ranoj fazi istrage o uzrocima katastrofe Titana, a objavljeni su i snimci odlaganja delova podmornice u Kanadi.

Podsetimo, petorica muškaraca je poginulo, uključujući tri britanska državljana kada je, kako se veruje, podmornica pretrpela katastrofu.

- Medicinski stručnjaci Sjedinjenih Država će sprovesti zvaničnu analizu pronađenih ljudskih ostataka koji su pronađeni prilikom detaljne pretrage olupine na mestu incidenta - navela je u saopštenju američka Obalska straža.

Kapetan Džejson Nojbauer, koji vodi istragu o tragediji, rekao je:

- Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci u pronalaženju i očuvanju ovog vitalnog dokaza na ekstremnim dubinama mora. Dokazi postoje, ali moramo još mnogo da uradimo da bismo razumeli faktore koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i pomogli da se spreči da se slična tragedija ponovi.

Bonus video:

01:10

OVA PODMORNICA JE BILA PREDVIĐENA DA IDE DO 1.300 METARA! Stručnjaci analiziraju: Kompanija je dala OVE ugovore, znala je rizik!

(Espreso/ Skaj njuz/ CBC News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.