DOK JE PODMORNICA ZARANJALA, ONE SU GLEDALE: Tragična priča porodice milionera, majka se ZAKLELA na JEDNO (VIDEO)
Kristin Davud, Foto: PrintScreen/ Twitter/ Gull khan~ay jQuery191020194756085804277_1687936962288

podmornica

DOK JE PODMORNICA ZARANJALA, ONE SU GLEDALE: Tragična priča porodice milionera, majka se ZAKLELA na JEDNO (VIDEO)

Obožavao je naučnofantastičnu literaturu i uživao je u igranju odbojke

Objavljeno:

Tragedija potresla je pre nekoliko dana ceo svet, a posebno porodicu Davud, koja je ostala bez oca Šahzade i sina Sulejmana. Majka Kristin, rekla je kako je prvobitni plan bio da ona krene u podvodnu avanturu sa svojim suprugom, ali je svoju kartu dala sinu, jer je on "stvarno želeo da ide".

Sulejman je želeo da na 4.000 metara postane svetski prvak u sklapanju rubikove kocke, koju je mogao da sklopi za 12 sekundi. Ni ne znajući da je to poslednji pozdrav, sestra Alina posmatrala je na brodu zaron podmornice, a nakon saznanja o nesreći obećala je bratu da će u njegovu čast i sama naučiti da sklopi rubikovu kocku.

Sulejman i Šahzada Davud

„Rekao je, rešiću rubikovu kocku 3.700 metara pod morem, kod Titanika“, ispričala je majka tragično stradalog Sulejmana (19).

Podmornica Titan
Podmornica Titanfoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njegov otac, Šahzada, čak je poneo i kameru kako bi zabeležio taj trenutak.

Ovaj student biznisa na Univerzitetu u Glazgovu takođe je napravio i lego Titanika, od 10.000 delova. Neposredno pre odlaska u podvodnu avanturu, Sulejman je završio prvu godinu studija.

Obožavao je naučnofantastičnu literaturu i uživao je u igranju odbojke.

Sulemanova bivša škola u Sariju, opisala ga je kao „izvanrednog mladića” rekavši da je njegov „ubedljivi entuzijazam” svakodnevno unosio vedrinu u razred.

Kako je navedeno, otac i sin su bili jedan drugom najveća podrška i negovali su zajedničku strast za avanturom i istraživanjem svega što im svet može ponuditi.

Inače, porodica Davud je među najbogatijima u Pakistanu, ali ima jake veze sa Velikom Britanijom i veruje se da živi u vili u Sariju. Šahzadin otac Husein je predsednik korporacije „Davood Hercules“, koja proizvodi hemikalije, i „Engro Corporation“, koja proizvodi đubriva.

Ljubitelj naučne fantastike i istorijskih dokumentaraca Šahzada Davud bio je zainteresovan za istraživanje prirodnih staništa i obnovljivih izvora energije.

Svoju suprugu Kristin, upoznao je na fakultetu, kada ona nije znala ni reč engleskog. Porodica je volela zajedno da putuje o čemu svedoče i slike na njegovom Instagram profilu. Tako su se tog kobnog dana, 18. juna, porodično ukrcali na brod podmornice „Polar Prince“ ni ne sluteći da je to poslednji trenutak koji će provesti zajedno.

Kristin i Alina

Kristin i 17-godišnja ćerka Alina bile su na brodu i kada je stigla jeziva vest da je komunikacija sa podmornicom „Titan“ izgubljena.

Nadu o pronalasku muža i sina Kristin je izgubila kada je prošlo 96 sati od zarona, jer je to ukazivalo na strašnu činjenicu – posada je ostala bez kiseonika.

Ona je dodala da je ekspedicija do istorijske olupine bila planirana još 2020. godine, ali otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

„Povukla sam se i svoje mesto dala Sulejmanu, jer je on zaista želeo da ide, a ja sam bila srećna što će se njihov san (Sulejmanov i Šahzadin) napokon ostvariti“, rekla je ona.

Kristin je dodala da su se ona i ćerka zaklele da će pokušati da završe Rubikovu kocku u Sulejmanovu čast i da namerava da nastavi posao svog muža.

„Bio je uključen (Šahzada) u toliko stvari, pomogao je velikom broju ljudi i mislim da Alina i ja zaista želimo da nastavimo to nasleđe i da mu na taj način odamo čast“, rekla je Kristin.

Pored njenog muža i sina, u podmornici su poginuli i direktor kompanije „OceanGate“ Stokton Raš (61), britanski biznismen Hamiš Harding (58) i Pol-Henri Nargole (77), bivši ronilac francuske mornarice.

Američka obalska straža saopštila je da je nestala podmornica Titan pretrpela imploziju blizu olupine Titanika. Imali su zalihe kiseonika za samo četiri dana.

Robotsko plovilo spušteno sa kanadskog broda otkrilo je ostatke Titana, na nešto manje od 500 metara od pramca olupine Titanika, na dubini od oko četiri kilometara u udaljenom delu Severnog Atlantika.

Putnici su platili po 250.000 dolara da bi videli ostatke broda stradalog u jednoj od najvećih pomorskih katastrofa 20. veka, sa gotovo 1.500 mrtvih.

Bonus video:

01:10

OVA PODMORNICA JE BILA PREDVIĐENA DA IDE DO 1.300 METARA! Stručnjaci analiziraju: Kompanija je dala OVE ugovore, znala je rizik!

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.