OGLASIO SE LAVROV I IZNEO JASNU PORUKU: Evo ŠTA je otkrio o VAGNERU, najnoviji MOMENTI!
Sergej Lavrov, Foto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

RAT U UKRAJINI

OGLASIO SE LAVROV I IZNEO JASNU PORUKU: Evo ŠTA je otkrio o VAGNERU, najnoviji MOMENTI!

Ruski ministar je rekao da su te dve zemlje tražile od Rusije i "Vagnera" pomoć u obuci vojnih instruktora pošto su ih "napustile Evropa i Francuska"

Objavljeno:

Ruska paravojna grupa "Vagner" nastaviće da deluje u Maliju i Centralnoafričkoj Republici, izjavio je danas ruski ministar psoljnih poslova Sergej Lavrov i dodao da subotnja pobuna te grupe u Rusiji neće uticati na ruske odnose sa saveznicima.

Pripadnici "Vagnera" deluju u Maliju i Centralnoafričkoj Republici "kao instruktori. Taj rad će se, naravno, nastaviti", rekao je Lavrov u intervjuu za kanal RT.

Ruski ministar je rekao da su te dve zemlje tražile od Rusije i "Vagnera" pomoć u obuci vojnih instruktora pošto su ih "napustile Evropa i Francuska".

Ukrajina
foto: Yevhen Kotenko / Avalon / Profimedia

Zapad smatra da je "Vagner" ;instrument uticaja Rusije samo u njenom interesu u nadmetanju s drugim interesima iz Evrope.

Ta oružana grupa je optužena za zloupotrebe i za otimanje prirodnih resursa Afrike.

Lavrov je rekao da oružana pobuna vođe Vagnera Jevgenija Prigožina i njegovih ljudi raspoređenih u Ukrajini neće ništa promeniti u odnosima Rusije s njenim saveznicima, da se odnosi sa "saveznicima i prijateljima" nisu promenili, dok su odnosi Rusije za celim Zapadom već uništeni.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.