DŽEJMS KAMERON TVRDI DA JE ODMAH ZNAO ŠTA JE SA PODMORNICOM: "Jedini scenario koji mi je padao na um"
Džejms Kameron, Foto: Profimedia

MISTERIJA

DŽEJMS KAMERON TVRDI DA JE ODMAH ZNAO ŠTA JE SA PODMORNICOM: "Jedini scenario koji mi je padao na um"

Nadao se da nije u pravu, ali nije mogao da zamisli drugačiji scenario s obzirom na dostupne informacije

Objavljeno:

Filmski režiser i istraživač dubokog mora Džejms Kameron kaže da je ubrzo nakon što je saznao da je podmornica Titan nestala znao da je implodirala i da su njeni putnici mrtvi i da je to znao nekoliko dana pre nego što su zvaničnici objavili upravo taj ishod.

Nakon što je u ponedeljak čuo da je Titan nestao, Kameron se povezao sa ljudima koje poznaje u zajednici ronjenja u dubokom moru i rečeno mu je da je podmornica istovremeno izgubila komunikaciju i praćenje, rekao je režiser za CNN četvrtak uveče.

Podmornica
foto: Ocean Gate / Handout / AFP / Profimedia

- Jedini scenario koji mi je padao na um i koji bi mogao da objasni to bila je implozija - udarni talas koji je toliko moćan da je zapravo uništio sekundarni sistem koji ima sopstvenu posudu pod pritiskom i sopstveno baterijsko napajanje, što je transponder koji matični brod koristi da prati gde se nalazi podmornica - rekao je Kameron.

Podmornica
foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Kameron, koji je režirao hit film „Titanik" iz 1997. godine i koji je napravio 33 zarona do olupine Titanika, rekao je da je tada razgovarao sa drugim ljudima i "dobio potvrdu da je postojala neka vrsta glasne buke koja je ukazivala na imploziju".

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.