PORODICA BRITANSKOG MILIJARDERA ZATOČENOG U NESTALOJ PODMORNICI VAN SEBE OD BESA: Jedna stvar im NIJE JASNA!
Hamiš Harding, Foto: Printscreen/Facebook/Hamish Harding

misterija

PORODICA BRITANSKOG MILIJARDERA ZATOČENOG U NESTALOJ PODMORNICI VAN SEBE OD BESA: Jedna stvar im NIJE JASNA!

Kejtlin Kosnet, rođaka Hamiša Hardinga oštro je kritikovala kompaniju OceanGate jer je toliko čekala da prijavi nestanak

Objavljeno: 16:56h

Porodica britanskog milijardera Hamiša Hardinga, koji je sa još četiri osobe nestao u podmornici Titan, koja je krenula u istraživanje olupine Titanika, razočarana je što je tek osam sati nakon nestanka podmornice slučaj prijavljen spasilačkim službama.

Stručnjaci su procenili da je na podmornici kiseonik nestao danas nešto posle 13 časova, i spasilačke ekipe se bukvalno trkaju sa vremenom u nadi da će uspeti da pronađu podmornicu i petorku izvuku na sigurno.

Nestanak podmornice prijavljen je u nedelju u 17.40 časova po istočno-američkom vremenu, gotovo osam sati nakon što je brod Polar Prince, sa kog je porinuta podmornica izgubio kontakt sa njom.

Podmornica, Podmornica Titan
foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejtlin Kosnet, rođaka Hamiša Hardinga oštro je kritikovala kompaniju OceanGate jer je toliko čekala da prijavi nestanak.

"To je zastrašujuće. Čekali su toliko da krenu da ih spasavaju, to je previše vremena. Već posle tri sata morali su da prijave nestanak", rekla je Kosnet.

Ona je za britanski Telegraf rekla da je zabrinjavajuće to što su njen rođak i još četvorica muškaraca do sada verovatno ostali bez kiseonika.

Osim Hardinga u podmornici su još pakistanski biznismen Šahzada Davud (48) i njegov sin Sulejman (19), francuski ronilac Paul Henri Nargeolet (77) i Stokton Raš (61) osnivač kompanije OceanGate čija je podmornica koja je nestala.

Robert Evans, kumče Hamiša Hardinga rekao je da je porodica obaveštena o nestanku tek u nedelju kasno uveče.

"Čuo sam da je podmornica izgubila kontakt preko člana porodice, koji je bio u kontaktu sa OceanGateom, otprilike u vreme kada sam išao da spavam, oko 23 časa", rekao je on za Telegraf.

On ističe da su tada učinile sve da se vest što brže počuje i da se organizuje pomoć.

1 / 7 Foto: EyePress News Shutterstock Editorial Profimedia

"Zvali smo britansku obalsku stražu i kancelariju za inostrane poslove. Pozvali smo ih vrlo rano", rekao je on.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.