OVA MAMA TVRDI DA JOJ BEBA GOVORI DVA JEZIKA: I ne samo to, ona je čak ispravlja u OVOME
Roni Havis sa svojim sinom Bir King, Foto: Printscreen/Instagram/ronniehavis_

RODITELJSTVO

OVA MAMA TVRDI DA JOJ BEBA GOVORI DVA JEZIKA: I ne samo to, ona je čak ispravlja u OVOME

Maleni Bir oduševio je svoju mamu kada ju je nakon četiri meseca nazvao "mama" i počeo da sedi bez ičije pomoći

Objavljeno:

Maleni Bir King zaprepastio je mamu Roni Havis (24) kada je sa samo četiri meseca nakon rođenja počeo da priča. Nakon što je videla da je napredan jer je s godinu dana usvojio engleski, ona mu je sada sa dve godine dozvolila da potpuno sam uči mandarinski.

Kada je napunio jednu godine mogao je da izrecituje celu abecedu unapred i unazad, a nekoliko meseci ranije čisto je znao da govori cele rečenice. Roni smatra da Bir čita na nivou šestogodišnjaka i sada proširuje svoj vokabular učenjem kineskog jezika.

- To je ludo, ali Bir je oduvek voleo da uči. Opsednut ježivotinjama i prirodom, a sad sve počinje da imenuju na kineskom. Teško je držati korak s njim. Strah me i pomislim šta će sve da nauči dok ne krene u školu - rekla je mama dvogodišnjaka iz Engleske.

Maleni Bir oduševio je svoju mamu kada ju je nakon četiri meseca nazvao "mama" i počeo da sedi bez ičije pomoći.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/ronniehavis_

- Toliko je volio da čita da je spavao sa slikovnicama, a sada za učenje mandarinskog koristi knige i video zapise sa Jutjuba - objasnila je Roni rekavši da joj je dete zaista napredno, jer zna da broji do 100, a prve korake napravio je sa osam meseci - za razliku od uobičajenih 12 meseci.

Bir, koji živi s majkom, njenim partnerom Rajanom i trogodišnjim starijim bratom Romanom, zapanjio je osoblje dečjeg vrtića brojanjem i čitanjem jelovnika za ručak.

- Podsticali smo to od vrlo ranog detinjstva i uvek smo se brinuli da njegova soba bude ispunjena edukativnim posterima i igračkama, ali stvarno ne znamo odakle je napredak u ovolikoj meri došao. Bir čak sada zna da mi ispravlja izgovor. Pokažem mu sliku neke ptice u knjizi i pogrešim naziv, a on kaže: 'Ne, mama, to je prepelica'. Takođe dobijamo puno komentara kad smo napolju jer ljudi ne očekuju da dvogodišnjak čita popis za kupovinu - zaključila je majka.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.