ŠOKANTAN SNIMAK BEBE KOJI POKAZUJE KOLIKO ODMOR MOŽE BITI OPASAN ZA MALU DECU: Roditelji OVO MORATE ZNATI (VIDEO)
Sunčanje, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

oprez

ŠOKANTAN SNIMAK BEBE KOJI POKAZUJE KOLIKO ODMOR MOŽE BITI OPASAN ZA MALU DECU: Roditelji OVO MORATE ZNATI (VIDEO)

Postoji važan faktor koji treba uzeti u obzir kada je u pitanju zaštita od sunca

Objavljeno:

Bolničarka Niki Jurcuc upozorila je roditelje da je jednako važno zaštititi decu od sunca i kad je oblačno i kad nije. U sklopu videa na TikToku objavila je fotografiju bebe kojoj je gornja polovina tela izgorela na suncu iako je bio oblačan dan.

"Dani kad nema previše sunca su najopasniji. Ne razmišljate o šeširu, kremi za sunčanje i držanju vašeg deteta u hladu", rekla je.

Ali postoji važan faktor koji treba uzeti u obzir kada je u pitanju zaštita od sunca.

@tinyheartseducation When the UV level is above 3, it is recommended that children under 12 months should not be exposed to direct sunlight. ⁠ ⁠ Even if it's cloudy. Even if it's overcast. Even if it doesn't look sunny. ⁠ ⁠ You can't always tell how high the UV levels are. On this day it was cloudy and overcast, but the UV levels were at 7!! You can check your local UV levels using the free SunSmart app or using the weather app on your phone. #sunsafety #parentingtips #summertips #toddlersunscreen #babysunburn ♬ original sound - Tiny Hearts

"Proverite nivo UV zračenja. Kada je ona iznad tri, ne preporučuje se da se deca mlađa od 12 meseci izlažu sunčevoj svetlosti", upozorila je putem svoje stranice Tiny Hearts Education, gde objavljuje korisne savete za roditelje.

Čak i ako je oblačno i nema sunca, proverite nivo UV zračenja. U primjeru s bebom koji je Jurcuc dala, nivo UV zračenja bio je sedam.

"Nivo UV zračenja možete proveriti putem aplikacije za vremensku prognozu na svom pametnom telefonu", dodala je.

Bonus video:

05:18

OVAJ CILINDAR EMITUJE SMRTONOSNO ZRAČENJE, A JEDVA SE VIDI! Savetnik sa instituta za fiziku: Da li su bili svesni šta su nosili?!

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.