BEBA SE IGRALA SA SESTRAMA, A ONDA JE USLEDILA SCENA ZBOG KOJE JE PORODICA ZANEMELA: O njihovoj reakciji SVI BRUJE
Beba, Foto: Printscreen/Instagram/goodnewsballoon

deca

BEBA SE IGRALA SA SESTRAMA, A ONDA JE USLEDILA SCENA ZBOG KOJE JE PORODICA ZANEMELA: O njihovoj reakciji SVI BRUJE

Hodanje nije stvar takmičenja sa drugim mališanima

Objavljeno:

Ponekad se dešava da beba i dalje puzi, dok ostala deca njenog uzrasta uveliko hodaju. Međutim, to ne mora odmah da znači da postoji neki zdravstveni problem. Tačno je da veliki broj dece prohoda u periodu između 9 i 18 meseci, ali ako je dete napunilo 18 meseci i još uvek ne hoda, to može biti sasvim normalna pojava.

Savet je da ga ne požurujete, niti da ga upoređujete sa ostalom decom. Hodanje nije stvar takmičenja sa drugim mališanima. Zluradi komentari pojedinih ljudi ne treba da vas nateraju da po svaku cenu terate dete na hodanje.

Pedijatri smatraju da su i upozorenja poput "Pazi, pašćeš" takođe nepotrebna, jer morate dozvoliti detetu da ispita sopstvene veštine i pomeri granice.

Dovoljno je da budete u njegovoj blizini da se ne bi povredilo, ali ne i da mu sve zabranjujete. Većina dece jedva čeka da prohoda, ali mališani koji se stalno nose u rukama ili u nosiljci, ili koji stalno sede u sedištu, nisu toliko zainteresovana da ispitaju veštine hodanja i radosti koje to sa sobom donosi. Hodanje je nešto što treba da probudi interesovanje kod deteta i da bude prava zabava.

Mnogi su se složili da je najbolja zabava upravo kada su tu starili brat ili sestra. Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama je upravo onaj na kome se dve starije devojčice nižih razreda igraju sa bratom. Devojčice sede na podu, dok beba stoji pridržavajući se za igračku, a neko od roditelja ih snima telefonom. Niko se pak nije nadao nepredvidivom momentu koji je usledio.

Dečak ima nepunih godinu dana i sa sestrama se igra kuhinjicom. Mališan u jednom trenutku sasvim samostalno kreće da hoda, pridržavajući se upravu za tu igračku kuhinjicu.

Mlađa sestra koja sedi preko puta njega je vidno zapanjena scenom koja joj se odvija pred očima, dok starija odmah reaguje zatvorivši vratanca od kućice kako se beba ne bi saplela. Mališan ohrabren kreće ka najstarijoj sestri koja je sedela pored njega i u koju je očigledno imao veliko poverenje.

Snimak je u rekordnom roku dobio više od milion sviđanja, a komentari su se ređali.

- Mališan je u sigurnim rukama - piše u objavi.

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.