DECA SAMA PREŽIVELA 40 DANA U DŽUNGLI: Pet nedelja ih u životu održavala ONA! Jedna stvar je bila presudna (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook/El Bocachico Digital

STRAŠNO

DECA SAMA PREŽIVELA 40 DANA U DŽUNGLI: Pet nedelja ih u životu održavala ONA! Jedna stvar je bila presudna (FOTO)

Deca su izmučena, ali srećna, kažu njihovi rođaci koji ne mogu da opišu sreću što su mališani pronađeni nakon više od 40 dana

Objavljeno:

Četvoro mališana, koji su pronađeni živi na jugu Kolumbije, pet nedelja nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, nalaze se u bolnici u Bogoti i u stabilnom su stanju.

Deca su izmučena, ali srećna, kažu njihovi rođaci koji ne mogu da opišu sreću što su mališani pronađeni nakon više od 40 dana.

- Videla sam svoje unuke. Najvažnije, imaju života u sebi. Iako su veoma iscrpljeni, u dobrim su rukama - rekla je njihova baka Fidensio Valensija.

I deda mališana je presrećan.

"Srećni su što vide svoju porodicu. Dobri su. Oni su deca divljine, znaju kako da prežive u džungli", govori ponosni deda.

Deca, koja su pripadnici plemena Uitoto, spasena su u petak nakon što su 40 dana tumarali u džungli. Jednogodišnja Kristina, Soleini (9) i Tijen Norijel (4) živi su zahvaljujući svojoj sestri Lesli (13), koja je prava heroina.

- Preživeli su tako što su jeli brašno, koje su pronašli u avionu, i onda su jeli semenke - priča deda.

I baka kaže da je borbenost njene najstarije unuke bila presudna da deca prežive u strahotama džungle.

- Obično je ona čuvala braću i sestre kad im je mama bila na poslu. Davala im je da jedu to brašno, nešto hleba što je bilo i bobice koje su pronašli - priča baka.

Decu su pronašli na oko pet kilometara od olupine aviona cesna kojom su deca sa majkom i još dvoje odraslih leteli.

Prema Nacionalnoj organizaciji američkih indijanskih naroda Kolumbije, važan faktor koji je igrao ulogu u njihovom opstanku je činjenica da su autohtoni.

"Upravo ta posebna veza sa prirodom ih definiše. Opstanak ove dece je svedočanstvo o znanju i odnosu koji autohtoni ljudi održavaju sa prirodom, veza koja se uči još od vremena kada su u majčinoj utrobi“, navedeno je u saopštenju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.