ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK URUŠAVANJA MOSTA KRUŽI MREŽAMA: Projekat vredan MILIONE propao, ovo NIJE prvi put (VIDEO)
Foto: PrintScreen/ Telegram/ RIA NOVOSTI

katastrofa

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK URUŠAVANJA MOSTA KRUŽI MREŽAMA: Projekat vredan MILIONE propao, ovo NIJE prvi put (VIDEO)

Prethodni put se ovaj most urušio u aprilu 2022. godine

Objavljeno:

Nedovršeni transportni most u Indiji u državi Bihar srušio se u vodu, a na svu sreću nije bilo povređenih, piše "Times of India". U vodu je pala deonica duga 200 metara. Ovo je drugo urušavanje ovog mosta za nešto više od godinu dana.

Prethodni put se ovaj most urušio u aprilu 2022. godine. Tada je uzrok pada mosta bio oslabljen kabl, dok su neki stručnjaci tvrdli da je reč o nekvalitetnom građevinskom materijalu. Izgradnja ovog mosta počela je još 2014. godine i trebalo je da se završi gradnja do 2019. godine.

Rok za njegovu izgradnju produžen je četiri puta, a troškovi su procenjeni na 17,1 milijardu rupija što u dolarima iznosi 207 miliona dolara. Nakon što se snimak urušavanja pojavio na društvenim mrežama, zvaničnici su saopštili da se radi o namernom urušavanju mosta jer su stručnjaci primetili strukturalne nedostatke u njegovom dizajnu.

"Treba podsetiti da se deo ovog mosta srušio 30. aprila prošle godine. Nakon toga smo se obratili Tehnološkom institutu Rurki sa zahtevom za sprovođenje studije“, rekao je zamenik glavnog ministra Bihara Tejašvi Jadav.

Bonus video:

02:29

JASNO JE KO JE KRIV ZA URUŠAVANJE ZGRADE NA VRAČARU! Vesić: U Beogradu postoji građevinska mafija, tražićemo veće kazne

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.