NAKON KRUNISANJA, KRALJ ČARLS SAOPŠTIO DA ODUSTAJE: Obavestio Vojvodstvo, OTKRIO I RAZLOG
Charles, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

NEVEROVATNO

NAKON KRUNISANJA, KRALJ ČARLS SAOPŠTIO DA ODUSTAJE: Obavestio Vojvodstvo, OTKRIO I RAZLOG

Kralj Čarls odustaje od zakupa svog imanja u Velsu vrednog 1,2 miliona funti.

Objavljeno: 21:20h

Imanje Linivermud, blizu Linivermuda u Karmatšarju, za tadašnjeg princa Čarlsa kupilo je Vojvodstvo Kornvol 2007. godine.

Imanje s tri spavaće sobe i bivšom kućicom za kočije smešteno je na području ruševine vile i gleda na seoski park iz 18. veka koji uključuje 40 hektara šume, piše BBC.

Bakingemska palata potvrdila je da je kralj ranije ove godine obavestio Vojvodstvo da planira odustati od najma kada istekne ovog leta. Linivermud je služio kao dom kralja i kraljice Kamile tokom poseta Velsu, uključujući i tokom godišnjih letnjih turneja po zemlji.

Nakon obnove 2008. godine stare poljoprivredne zgrade sa središtem u dvorištu pretvorene su u jedinice za samostalan boravak. Prema Telegraphu, kralj je plaćao najamninu na Linivermudu otkako je vojvodstvo Kornvol prešlo na princa Vilijama nakon očevog krunisanja.

Citirajući kraljevske izvore, novine su rekle da je kralj ostao "strastven" prema Velsu, ali je odlučio da odustane od poseda jer je "malo verovatno" da će ga moći koristiti na isti način kao kad je bio princ od Velsa. Pre nego što je preuzeo presto, kralj je redovno viđen u šetnji tim područjem, a on i kraljica opisani su kao "aktivni pokrovitelji" u selu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.