ONI SU SVIMA POTREBANI, A PLATA IM PREKO 6500 EVRA: Bez njih se NE MOŽE, a evo kako mogu JOŠ VIŠE da ZARADE
Kancelarija, Foto: RTS Printscreen

posao

ONI SU SVIMA POTREBANI, A PLATA IM PREKO 6500 EVRA: Bez njih se NE MOŽE, a evo kako mogu JOŠ VIŠE da ZARADE

Bez njih u trenutnom sistemu ljudi naprosto ne mogu

Objavljeno:

Usluge poreskih savetnika u Nemačkoj koriste gotovo svi, bilo da se radi o obračunu poreza ili savetovanju o pokretanju posla.

Ali koliko zarađuju poreski savetnici?

U složenom svetu poreza, uloga poreskih savetnika je ključna. Njihov posao je kompleksniji nego što se na prvi pogled čini, piše Feniks magazin.

Poslovni profil

Radnik na šalteru
Radnik na šalterufoto: Dado Djilas

Poreski savetnici nisu samo stručnjaci za poreska pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilansa i carinskim poslovima. Ovaj aspekt njihovog rada posebno je važan za firme koje posluju u globaliziovnoj i umreženoj privredi.

Osim toga, dele savjete o pokretanju preduzeća i restrukturiranju. Njihova se stručnost takođe koristi u donošenju odluka o ulaganjima i vrednovanju preduzeća.

Poreski savetnici takođe proveravaju zakonitost obračuna poreza i zastupaju svoje klijente u fiskalnim sudskim postupcima. Oni takođe obavljaju zadatke stečajnih upravnika ili upravljaju imovinom. Svi ti poslovi zahtevaju visok nivo stručnosti, iskustva i odgovornosti.

Plata

Svako ko prođe dugotrajnu i tešku obuku kako bi postao poreski savetnik biće nagrađen visokom platom. Kvalifikovani radnici zaposleni na puno radno vreme u ovom području zarađuju iznad proseka u celoj Nemačkoj.

Zaposleni poreski savetnik u Nemačkoj u proseku zaradi 6.563 evra bruto mesečno. Brojni poreski savetnici rade kao samostalni konsultanti zbog čega zarađuju više.

Bonus video:

01:29

OVO NAM SE SPREMA ZA ZIMU! Bajatović za Kurir TV: Prosečna plata moći će da plati energente NEĆEMO IMATI NEMIRE KAO ZEMLJE EU

(Espreso/ FENIX MAGAZIN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.