UDAR DRONOVA NA MOSKVU: Da li Rusija postaje ranjiva? Kuda ide rat?
Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

UDAR DRONOVA NA MOSKVU: Da li Rusija postaje ranjiva? Kuda ide rat?

Pitamo - da li Rusija postaje ranjiva? Da li će ukrajinska neposlušnost uzdrmati poverenje SAD? Kako će reagovati Vladimir Putin posle udara na Moskvu?

Objavljeno:

Nakon što su tri noći zaredom ruske krstareće rakete i bespilotne letelice gađale Kijev, ukrajinski dronovi su udarili na elitno predgrađe Moskve - Rubljovka.

Vojni stručnjaci ocenjuju da je ovo najgori napad na Moskvu od Drugog svetskog rata. Iako je za udar prva osumnjičena Ukrajina, Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika negirao je umešanost, ali je istakao da "sa zadovoljstvom i uživanjem gledaju napad na Mosvku".

Portparol ruskog predsednika Dimitrij Peskov, s druge strane, nema dileme da iza napada stoje Ukrajinci, a predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je "Kijev izabrao put zastrašivanja ruskih građana", mada se nije osvrnuo na zastrašivanje građana Ukrajine, koji su samo u Kijevu u maju mesecu, bombardovani 17 puta.

Predstavnicima Bele kuće se ne dopada što naoružanje namenjeno odbrani Ukrajine završava na teritoriji Rusije, a vojni analitičari smatraju da će odmazda Putina tek sada biti nemilosrdna.

U Usijanju analiziramo tok rata. Pitamo - da li Rusija postaje ranjiva? Da li će ukrajinska neposlušnost uzdrmati poverenje SAD? Kako će reagovati Vladimir Putin posle udara na Moskvu?

Gosti:

Slobodan Samardžija, nekadašnji dopisnik “Politike” iz Moskve

Ivan Miletić, stručnjak za odbranu i bezbednost

Urednica i voditeljka:

Silvija Slamnig

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.