DOBRA VEST ZA GEJ PAROVE U OVOJ ZEMLJI: Predložen PRVI zakon o istopolnim brakovima
LGBT zastava, Foto: Profimedia

nova vest

DOBRA VEST ZA GEJ PAROVE U OVOJ ZEMLJI: Predložen PRVI zakon o istopolnim brakovima

Ovo je podržalo 12 poslanika iz svih vodećih partija

Objavljeno:

Predlog zakona o istopolnim brakovima, na incijativu poslanika više stranaka, pozdravljen je od strane aktivista u Južnoj Koreji kao "istorijski trenutak" u borbi za ravnopravnost.

Poslanici u Južnoj Koreji predložili su prvi zakon o istopolnim brakovima u zemlji, u potezu koji su organizacije civilnog društva pozdravile kao odlučujći trenutak u borbi za jednakost, piše danas Gardijan.

Jeong iz manje opozicione stranke Pravda, a koga je podržalo 12 poslanika iz svih vodećih partija, nastoji da izmeni građanski zakonik zemlje kako bi obuhvatao i istopolne brakove.

LGBT zastava
LGBT zastavafoto: Profimedia

Malo je verovatno da ce zakon biti usvojen, ali je on deo paketa od tri predloga zakona za koje se očekuje da povecaju pritisak na vladu i prošire ideju o porodici izvan tradicionalnih kriterijuma, navodi britanski list.

Druga dva zakona odnose se na građanske zajednice i vantelesnu oplodnju za neudate žene.

Južna Koreja ne priznaje građanska istopolna partnerstva.

Dosadašnjim naporima da se daju zakonska prava istopolnim parovima usprotivile su se verske organizacije koje tvrde da bi takvi potezi "legalizovali homoseksualnost".

Kako se Južna Koreja suočava sa predstojećom demografskom krizom, uključujući i svetski rekordno najniži natalitet, sve je više poziva da se redefiniše koncept porodice, prenosi Gardijan.

Bonus video:

05:18

VAŽNO JE GOVORITI O LGBT PRAVIMA TOKOM CELE GODINE! Glišić: Ovo je bila pobeda litija, prava LGBT se moraju rešavati sistematski

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.