LGBT AKTIVISTI NAPADNUTI U BANJALUCI: Tri osobe hospitalizovane
ilustracija, Foto: Youtube printscreen

javljeno je

LGBT AKTIVISTI NAPADNUTI U BANJALUCI: Tri osobe hospitalizovane

Policija je navela i da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu nasilničko ponašanje

Objavljeno:

U prostorijama nevladine organizacije "Transparensi internešenel" u Banjaluci večeras su fizički napadnuti aktivisti za prava LGBT osoba, nakon čega je intervenisala policija.

Iz policije su saopštili da im je u 18.45 sati prijavljeno narušavanje javnog reda i mira, odnosno da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila, prenosi RTRS.

Jednom oštećenom licu je ukazana lekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog telesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica", ističe se u saopštenju.

Policija je navela i da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu nasilničko ponašanje.

Kako navodi Klix.ba, tri osobe su prevezene na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.