DEČAK JE U ŠKOLU DOLAZIO U POCEPANIM PATIKAMA: Nadao se da to niko NE PRIMEĆUJE, a onda... (VIDEO)
Dečak nosi pocepane patike, Foto: Printscreen/TikTok/dekave1

bravo!

DEČAK JE U ŠKOLU DOLAZIO U POCEPANIM PATIKAMA: Nadao se da to niko NE PRIMEĆUJE, a onda... (VIDEO)

Reakcija dece iz odeljenja dovela do ivice suza

Objavljeno:

Gledajući svakodnevno ovaj prizor, mališani nisu mogli da dozvole da se on oseća neprijatno zbog teške materijalne situacije u kojoj se njegova porodica nalazi.

Poslednjih godina čini se kako je svet postao surov i sebičnost vlada na svakom koraku. Da još uvek postoji dobrota među ljudima, naročito među decom, pokazali su đaci iz jedne azijske osnovne škole. Njihov drugar iz odeljenja svakodnevno je u školu dolazio u pocepanim patikama i vidno mu je zbog toga bilo neprijatno.

Gledajući svakodnevno ovaj prizor, deca nisu mogla da dozvole da se on oseća neprijatno zbog teške materijalne situacije u kojoj se njegova porodica nalazi.

Dok bi se drugi mališani danas možda rugali ili bili nemi na ovakvu sliku, njegovi prijatelji su odlučili da udruže svoje snage i sakupe novac kako bi mu pomogli. Dečak nije mogao ni da pretpostavi šta njegovi vršnjaci i drugovi iz klupe planiraju. Svakodevno je neko od dece donosio novac, koji su zajedno evidentirali i sakupljali, da bi napokon skupili dovoljnu svotu i otišli po nove patike za svog druga.

Dečak je dobio najlepše patike koje mu je uručila drugarica na odmoru dok je sedeo u klupi. Radost i sreća su bili vidljivi na njegovom licu. Iako mu je možda u nekom momentu bilo neprijatno što je dobio patike od svojih prijatelja, jer nije mogao sebi da ih priušti, prijatno iznenađenje i sreća što ima takve drugare, obuzeli su dečaka i on ih je svesrdno primio zahvalivši se.

Snimak je na Tiktok mreži sakupio 1,9 miliona lajkova, a mnogi su prokomentarisali kako ima nade za mlade ljude sve dok postoje ovavakve generacije sa osećajem da pomognu.

@dekave1 "perjalanan hidup yang indah adalah ketika kita mampu berbagi bukan menikmatinya sendiri" Terimakasih buat kalian semuaaa?#fyp #dkv1 #anaksmk #esemka ♬ suara asli - X DESKOMVIS 1 - X DEKOMVIS 1

- Ovo je toliko lepo ali bih se ja osećao loše i poražavajuće -

- Ovo je sjajno prijateljstvo -

- Ovo mi stvara suze -

- Ljubaznost i humanost su to što treba da vidi svet, kao što je ovo! Hvala na deljenju ovog divnog momenta!

- Najbolji drugari - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su u komentarima rekli kako je ovo dokaz pravog prijateljstva i dece koja nisu opterećena materijalnim stvarima. Neki od Tiktokera su rekli da dobri ljudi postoje i dalje. Rekli su kako je među decom postoji svest o tome da drugi možda nemaju i da treba pomoći u toj situaciji. Ipak, uvek ima i suprostavljenih mišljenja tako da je jedan tiktoker prokomentarisao kako dečak nije siromašan jer i pocepane patike koje nosi su poznatog brenda. Međutim, niko nije situaciju sagledao sa druge strane pomislivši da je te iste patike možda od nekoga dobio ili pronašao negde bačene.

(Espreso / srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.