MONAH MIHAILO (82) SA SVETE GPRE NIKADA NIJE VIDEO, NI DODIRNUO ŽENU: Jednom prilikom je čak MISICA došla u POSETU
Sveta Gora, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

MONAH MIHAILO (82) SA SVETE GPRE NIKADA NIJE VIDEO, NI DODIRNUO ŽENU: Jednom prilikom je čak MISICA došla u POSETU

Rođen je 1856. godine, a njegove nevolje su krenule od trenutka kada je došao na svet.

Objavljeno:

Grčki monah Mihailo Tolotos je ceo svoj 82-godišnji život proveo na Svetoj Gori, a da nijednom nije video pravu ženu.

Rođen je 1856. godine, a njegove nevolje su krenule od trenutka kada je došao na svet.

Majka mu je umrla samo četiri sata nakon njegovog rođenja, a otac ga se odrekao, pa je napušten na stepenicama manastira. Monasi su ga usvojili i manastir je postao njegov dom.

Odrastao je i školovan u iza zidina, a onda se zamonašio i navodno nikada nije sišao sa planine sve do svoje smrti, 1938.

Njegova priča je mnogo neverovatnija od osoba koje su na primer rođene slepe, jer on nikada nije ni stupio u kontakt sa ženom. Jedino je komunicirao sa povremenim muškim posetiocima.

Nakon njegove smrti, Mihailova sabraća su organizovali posebnu sahranu za njega, verujući da je on jedini muškarac na svetu koji je umro, a da nije video, dodirnuo ili na drugi način stupio u kontakt sa ženom.

Prema jednom starom novinskom članku, grčki monah takođe nikada nije video automobil ili avion, iako to i nije tako čudno s obzirom na vreme i mesto u kome je živeo.

Vredi pomenuti i da je monah Mihailo možda ugledao ženu u dva navrata, a da to nije znao.

Naime, 20-ih godina prošlog veka francuska filozofkinja i spisateljica Maris Šoisi prerušila se u mornara kako bi ušla na Svetu Goru, dok je 30-ih godina prva Grčka mis Evrope Aliki Diplaraku takođe maskirana ušla u svetinju.

Mihailo je možda došao u kontakt sa jednom ili sa obe žene, mada to najverovatnije nikada nije ni shvatio zbog njihove maske.

Bonus video:

15:33

DIRLJIVA BESEDA MATIJE BEĆKOVIĆA ZA MITROPOLITA AMFILOHIJA: Velike ljude i njihova dela, smrt samo uvećava! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.