"E VALA NEĆEŠ": Gradonačelnik OSUO PALJBU na Erdogana i to na BOSANSKOM, a tek šta mu je SVE izgovorio... (VIDEO)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

turska

"E VALA NEĆEŠ": Gradonačelnik OSUO PALJBU na Erdogana i to na BOSANSKOM, a tek šta mu je SVE izgovorio... (VIDEO)

Tursku, podsetimo, sutra čeka drugi krug predsedničkih izbora

Objavljeno:

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Turskoj oštru poruku aktuelnom šefu države Redžepu Tajipu Erdoganu i to na bosanskom!

Tursku, podsetimo, sutra čeka drugi krug predsedničkih izbora, a snage će odmeriti Redžep Tajip Erdogan iz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i Kemal Kiličdaroglu iz Republikanske narodne partije (CHP).

Imamoglu se poslednjih dana aktivno uključio u predizbornu kampanju u Istanbulu. Posetio je između ostalog i predgrađe Bajrampašu gde velikim delom žive Bošnjaci.

- Strpljenjem i osmehom ubedićemo ćemo naše okruženje i odvesti ih do glasačke kutije. Nećemo ostaviti nijednu osobu iza sebe - poručio je Imamoglu.

Gradonačelnik Istanbula se u jednom momentu obratio i na bosanskom jeziku i poručio Erdoganu da neće osvojiti još jedan mandat.

- E vala nećeš Tajip - rekao je Imamoglu na oduševljenje prisutnih.

Erdogan je pre dve nedelje u prvom krugu na izborima osvojio 49,5 odsto glasova dok je Kiličdarogluu pripalo 44,9 odsto.

Izbori se održavaju pod teretom velike inflacije i pada vrednosti lire i stravičnog zemljotresa koji je u februaru usmrtio preko 50.000 ljudi.

Ankete pokazuju da bi Erdogan mogao da osvoji između 52 i 54 odsto glasova, ali u drugom krugu su iznenađenja moguća i mnogo će zavisiti od izlaznosti koja je pre dve nedelje bila čak 87 odsto.

Bonus video:

02:59

ERDOGAN NE PLANIRA DA BUDE U NATO STADU ZAUVEK Sagovornici Kurir TV o ishodu glasanja u Turskoj: Premašili su sva očekivanja!

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.