STRANKA ERDOGANOVOG PROTIVNIKA PODNELA TUŽBU! Sumnjaju da postoje NEPRAVILNOSTI na izborima
Kemal Kiličdaroglu, Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

TENZIJE

STRANKA ERDOGANOVOG PROTIVNIKA PODNELA TUŽBU! Sumnjaju da postoje NEPRAVILNOSTI na izborima

Potpredsednik te najveće opozicione stranke, Muharem Erkek, saopštio je da se nepravilnosti u svakoj glasačkoj kutiji kreću od jedno pogrešno prebrojanog glasa, do više stotina takvih glasova

Objavljeno:

Turska Republikanska narodna partija (CHP) kandidata za predsednika Kemala Kiličdaroglua danas je saopštila da je podnela tužbe zbog sumnje u nepravilnosti na hiljadama glasačkih mesta na izborima održanim u nedelju u toj zemlji.

Potpredsednik te najveće opozicione stranke, Muharem Erkek, saopštio je da se nepravilnosti u svakoj glasačkoj kutiji kreću od jedno pogrešno prebrojanog glasa, do više stotina takvih glasova.

Kako Rojters navodi, CHP je zvanično iznela primedbe za 2.269 glasačkih kutija širom zemlje, kada je reč o predsedničkim izborima, kao i za 4.825 kutija kada je reč o parlamentarnim izborima.

''Pratimo svako pojedinačno glasanje, čak i ako to ne promeni ukupne rezultate'', rekao je Erkek i dodao da je za izbore postavljeno ukupno 201.807 glasačkih kutija u Turskoj i inostranstvu.

Kemal Kiličdaroglu
Kemal Kiličdaroglufoto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Na predsedničkim izborima u Turskoj, trenutni predsednik Redžep Tajip Erdogan osvojio je nešto ispod 50 odsto glasova, dok je njegov glavni protiv kandidat i lider CHP Kemal Kiličdaroglu osvojio 44,9 odsto glasova, te će njih dvojica učestvovati u drugom krugu izbora 28. maja.

Treći kandidat, Sinan Ogan osvojio je 5,17 odsto glasova.

Bonus video:

03:45

TURSKA IGRA VIŠESTRUKU IGRU? Petrović: Blokiraju ulazak Švedske u NATO da se ne bi zamerili Rusiji ERDOGANU NAJVAŽNIJI IZBORI?

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.