ZAVRŠENA JOŠ JEDNA POTRAGA ZA MEDLIN MEKEN: Ovo su najnovija saznanja
Nestala Medlin Meken, Foto: EPA/Koen Suyk

ima li nade?

ZAVRŠENA JOŠ JEDNA POTRAGA ZA MEDLIN MEKEN: Ovo su najnovija saznanja

Timovi su viđeni rano u četvrtak kako seku drveće na obalama jezera 50 kilometara od mesta u Akgarveu gde je devojčica nestala u maju 2007. godine

Objavljeno:

Potraga za dokazima u slučaju nestanka devojčice Medlin Meken okončana je danas u Portugalu.

Policija je tri dana pretraživala teren - jezero i okolinu - nakon što su navodno stigle "određene dojave", javlja "Sky News".

Još nije poznato da li je pronađen neki dokaz, ali je primećeno da je s lokacije odnerto više kesa i torbi sa stvarima koje su tamo pronađene.

Policija je danas snimala mesto iskopavanja u blizini obala udaljenog jezera u Portugalu u toku nove istrage o nestanku Medlin Meken.

Timovi su viđeni rano u četvrtak kako seku drveće na obalama jezera 50 kilometara od mesta u Akgarveu gde je devojčica nestala u maju 2007. godine.

Nova potraga za Medlin je završena oko 16 časova po lokalnom vremenu, prema izvorima "Sky News".

Policajci su zadržali fokus na području šume, nakon što je dan ranije izvršena operacija kopanja u saradnji sa psima tragačima.

1 / 6 Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Teška mašinerija je korišćena za sečenje ogromnog šipražja na lokaciji, dok su uniformisani i policajci u civilu grabuljali zemlju.

Veliki deo lokacije ograđen je od utorka ujutro.

Dok su se neki članovi tima za pretragu koncentrisali na mesto kopanja, drugi su koristili grablje i lopate da pretražuju okolinu, polako se probijajući kroz podrezanu šikaru.

Ranije ove nedelje, portugalske vlasti su najavile da će se nova pretraga u veštačkom jezeru Arade održati dva dana na zahtev nemačkih istražitelja.

Izvor blizak istrazi rekao je za Rojters da "nema šta da izvesti" o najnovijoj istrazi.

Nemački tužilac Krisrijan Volters, koji učestvuje u istrazi rekao je: "Naravno da postoje određena očekivanja, ali ona nisu visoka."

On je za Rojters rekao da je važno da se vidi da vlasti rade na ovom slučaju.

Nemački tužioci su prošle godine zvanično osumnjičile Kristijana Bruknera za nestanak devojčice.

On je osuđivani zlostavljač dece i diler droge, a voleo je da posećuje jezero koje je sada pretraživano, te ga je nazivao "svojim rajem".

Kristijan Brukner je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene u istom regionu Algarvea u kom je nestala Medlin Meken, ali nije optužen po ovom pitanju.

01:39

Potraga za osumnjičenim za ubistva u selima kod Mladenovca

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.