HRVAT PROŠETAO PRODAVNICOM U NEMAČKOJ, OD CENA ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Ovo niste ni SANJALI (VIDEO)
Andro, Foto: PrintScreen/ TikTok/ bok.andro

cene u nemačkoj

HRVAT PROŠETAO PRODAVNICOM U NEMAČKOJ, OD CENA ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Ovo niste ni SANJALI (VIDEO)

Svoj doprinos temi u nedelju je dao i hrvatski tiktoker Andro

Objavljeno:

Kada su nam političari svojevremeno obećavali da ćemo jednoga dana živeti kao u Nemačkoj (ili čak Švajcarskoj), priželjkivali smo malo drugačiji scenario, no dobro. Nećemo sada biti sitničavi. Uostalom, nisu nas slagali, samo je šteta što smo tu Nemačku dosegnuli prema cenama u prodavnice, ali i ne prema primanjima.

Svoj doprinos temi u nedelju je dao i hrvatski tiktoker Andro, koji je u nekom od trgovačkih centara u Berlinu pronašao pojedine popularne proizvode po cenama kakve hrvatski trgovački lanci uglavnom ne više nude.

Istina, Andro je neke od tih proizvoda zatekao na popustima, ali postoje akcije i kod Hrvata pa se svejedno ne sećaju, navodi Net.hr, kada su poslednji put Milku od stotinu grama platili ispod pet kuna (oko 70 dinara).

"Eh, da su samo u pitanju Milka i Nutela. Kada se navikneš na platu od 2500 evra, nema nazad. Kada dođem u Hrvatsku i vidim cene hrane i robe, zgozim se budući da mi na pamet padne kakve su plate", prokomentarisao je snimak jedan od korisnika Redita, dok se drugi na to nadovezao rečima:

"Imamo visoke cene, ali zato su nam plate niske".

Naravno, nije sve u Nemačkoj jeftinije nego kod Hrvata, cene nekoliko proizvoda nisu dovoljne da bismo sagledali kompletnu sliku, ali da potrošačka korpa u Hrvatskoj izaziva sve veću patnju, i to je neosporno, tvrdi Net.hr.

Bonus video:

01:03

Od čega zavisi porast cene nafte?

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.