POSLE SKANDALA U VAŠINGTONU: Da li je ovo razlog što je Tramp odbio da se rukuje s Angelom Merkel? (VIDEO)
Foto: Reuters

Šta se krije iza ovoga?

POSLE SKANDALA U VAŠINGTONU: Da li je ovo razlog što je Tramp odbio da se rukuje s Angelom Merkel? (VIDEO)

Susret američkog predsednika i nemačke kancelarke prošao je u senci neobičnog događaja
Objavljeno: 14:37h

Donald Tramp je, po svemu sudeći, odbio da se rukuje sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, pred desetinama fotoreportera koji su u Beloj kući čekali taj momenat.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pre toga, Tramp i Merkel su održali sastanak sa veoma važnim temama: određivanje budućnosti NATO, budući odnosi dva najjača saveznika na Zapadu, i uobličavanje njihovog ličnog budućeg odnosa.

MERKELOVA U BELOJ KUĆI: Tramp odbio da se rukuje, ceo svet isčekuje rezultate! (VIDEO)

A sve je počelo srdačno i po protokolu: Donald Tramp je dočekao Merkelovu ispred Bele kuće sa više nego toplim stiskom ruke.

Pogledajte, uostalom:

Ipak, posle njihovog sastanka, Tramp je bukvalno ignorisao, sa malim osmehom na licu, apele fotoreportera da se rukuje sa Merkelovom. Na snimku koji ćete videti malo ispod, jasno se vidi i čuje da u jednom trenutku i sama Angela Merkel, reagujući na molbe fotografa, pita Trampa "Hoćete li da se rukujemo?"

Tramp se u tom trenutku okreće ka njoj nakratko, ali zatim vraća glavu u početni položaj, zadržava osmeh na licu, ali nastavlja da sedi u opuštenom položaju, sa razdvojenim nogama, dvaput brzo tapnuvši dlanom o dlan. Bukvalno i brutalno je izignorisao ono što mu je Angela Merkel rekla, i svi su to videli.

Kancelarka se potom i sama okreće prema kamerama, kiselo se nasmešivši. Pogledajte kako je to izgledalo:

Uprkos ledenoj atmosferi na zajedničkom pojavljivanju pred novinarima, i Tramp i Merkel su posle opisali svoj sastanak kao "veoma dobar".

Sastanak je, kako piše londonski Indipendent, bio veoma značajan za obe strane.

Merkelova je, koja se, prema pisanju nemačke štampe, dobro i dugo spremala za ovaj susret, od Trampa tražila uveravanja da će Evropska unija i dalje imati punu podršku Amerike, što nije baš bilo jasno, najblaže rečeno, iz Trampovih predizbornih nastupa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.