TRAMP DOBIO SAVET Ona vreba grešku alfa-mužjaka: Ne potcenjuj Merkelovu kao PUTIN I OBAMA
Foto: Reuters

prvi put

TRAMP DOBIO SAVET Ona vreba grešku alfa-mužjaka: Ne potcenjuj Merkelovu kao PUTIN I OBAMA

Ruski predsednik Vladimir Putin je jednom pokušao sa cvećem i dobio je od nje, na rastanku, na poklon - praline
Objavljeno:

Nemački kancelar Angela Merkel prvi put će se danas popodne susresti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, a ovaj sastanak, važan za Evropu i svet, izazvao je ogromnu pažnju političara i medija, koji u brojnim komentarima, analizama i ocenama daju i savete o tome kako se prema njoj treba ophoditi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Činjenica da će se Merkel i Tramp susresti u atmosferi napetih odnosa, ali i da je on treći po redu američki predsednik, posle Džordža Buša i Baraka Obame, sa kojim ona sarađuje, ukazuje na njenu jasnu poziciju iskusnog sagovornika u, kako je planirano, tročasovnom sastanku u ''četiri oka'' plus prevodilac.

"BESNI PAS" IZBACUJE HRVATICU IZ TRAMPOVOG TIMA: Sprema se čistka u Ministarstvu odbrane SAD

''Mr. President'' će danas, dakle, upoznati ''Mutti" ( majku ), kako Merkelovu interno zovu, ali ovaj nadimak, tvrdi moćni tabloid ''Bild'', zapravo zavarava.

Ona se, istina, u vladi ''velike koalicije'' i redovima demohrišćana brine o svemu, ali se ''nežnosti'' ovde ne mogu očekivati.

- Ne potcenjujte Merkelovu - savetuje ovaj sveznajući tabloid i podseća na vreme kada je bivši italijanski predsednik Silvio Berluskoni to činio, praveći viceve o njenom izgledu i kilogramima, a na kraju je, ipak, morao da proguta gorku pilulu njenih mera štednje, odnosno, mera EU.

Merkelova je bila na ''političkom zanatu'' kod bivšeg kancelara Helmuta Kola, rekordera u kancelarskoj fotelji gde je proveo 17 godina, i od njega je, tvrde upućeni, naučila da bi probleme trebalo pustiti da malo ''odstoje''.

foto: AP / Martin Meissner

Njen ''trik'' je, kažu, ostati miran i čekati na grešku ''alfa-muškarčina''.

Merkelovoj ne poklanjajte ruže, niti bilo kakvo cveće, pošto ona nije osoba za to, već je, jednostavno, uvek u visini očiju sagovornika, odnosno, ravnopravna sa njim.

Ruski predsednik Vladimir Putin je jednom pokušao sa cvećem i dobio je od nje, na rastanku, na poklon - praline.

Ne pokušavajte, poput britanskog premijera Tereze Mej, nikakve ''trikove'' s Merkelovom prilikom pozdrava, kao što su zagrljaji ili dugo držanje ruku, takođe savetuju poznavaci Mekrelove pred današnji susret sa Trampom i podsećaju na jednu ''pričicu'' o tome kako je legendarni diplomata i političar Henri Kisindžer, jednom, navodno, želeo da zna koji pozivni telefonski broj ima Evropa, a rečeno mu je ''onaj, od Merkelove''.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.