"VICE MEDIA" PODNELA ZAHTEV ZA BANKROT: Njena vrednost je nekada bila PROCENJENA na 5,7 milijardi dolara!
Vice, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

ZAHTEV ZA BANKROT

"VICE MEDIA" PODNELA ZAHTEV ZA BANKROT: Njena vrednost je nekada bila PROCENJENA na 5,7 milijardi dolara!

Prihodi kompanije su već nekoliko godina na istom nivou, a takođe se bori da ostvari profit. Prošlog meseca kompanija je najavila otpuštanja nakon što je njen vodeći TV program zatvoren

Objavljeno:

Vice Media Group, kompanija koja stoji iza sajtova Vice i Motherboard je podnela zahtev za bankrot u SAD i trebalo bi da bude prodata grupi svojih zajmodavaca.

Ova informacija ne dolazi kao šok, jer je podnošenje zahteva za bankrot najavljivano i ranije.

Kompanija koja je nekada bila procenjena na 5,7 milijardi dolara, mogla bi da bude preuzeta za 225 miliona dolara. Digitalni izdavač fokusiran na mlade rekao je da će nastaviti da radi tokom procesa stečaja.

U saopštenju kompanije stoji da se "očekuje da će se pojaviti kao finansijski zdrava i jača kompanija za dva do tri meseca". Pokrenut 1994. godine kao časopis pod nazivom Glas Montreala.

Vice
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vice trenutno posluje u više od 30 zemalja. Njegov oštar sadržaj, fokusiran na mlade, proteže se od štampe, onlajn izdanja, preko organizovanja događaja, pa sve do muzike, TV-a i filmova.

Investitori Vice Media Group su Fortress Investment Group, Monroe Capital i Soros Fund Management, firma koju je osnovao menadžer fonda i milijarder Džordž Soros.

Zajmodavci su odobrili 20 miliona dolara, kako bi Vice Media nastavio da prolazi kroz proces bankrota. Za to vreme, druge firme mogu da podnesu "više ili bolje" ponude za medijsku kuću. Ako ove ponude ne budu uspešne, zajmodavci Vice Media će preuzeti izdavača za 225 miliona dolara.

Prihodi kompanije su već nekoliko godina na istom nivou, a takođe se bori da ostvari profit. Prošlog meseca kompanija je najavila otpuštanja nakon što je njen vodeći TV program zatvoren.

BuzzFeed, još jedna pionirska onlajn platforma, takođe je nedavno objavila da zatvara svoj odeljenje za vesti i otpušta 15 odsto svoje radne snage zbog ozbiljnih finansijskih izazova i pada prihoda od oglašavanja.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso / CNBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.