NA IZBORIMA U TURSKOJ PREBROJANO SKORO 90% GLASOVA: Erdogan na ispod 50%, smanjuje se jaz
Erdogan

IZBORI

NA IZBORIMA U TURSKOJ PREBROJANO SKORO 90% GLASOVA: Erdogan na ispod 50%, smanjuje se jaz

Dok se u Turskoj nastavlja prebrojavanje glasova, glasovi iz tri najveća grada – Istanbula, Ankare i Izmira – mogli bi promeniti rezultat izbora

Objavljeno:

Jaz između dva vodeća kandidata nastavlja da se smanjuje kako pristiže sve veći broj glasova u velikim gradovima – koji uglavnom favorizuju opozicionog kandidata Kemala Kılıčdaroglua – ali turske novinske agencije i dalje izveštavaju o veoma različitim brojevima.

Državna novinska agencija Anadolija izveštava da je prebrojano više od 89 odsto glasova. Predsednik Redžep Tajip Erdogan ima 49,9 odsto – što je ključno, ispod 50 odsto koliko je potrebno da se izbegne drugi izbor – i Kiličdaroglu sa 44,3 odsto glasova.

Privatna agencija Anka javlja da je do sada prebrojano manje od 80 odsto glasova. Ima Erdogana sa 48,5 odsto i Kemala Kiličdaroglua sa 45,7 odsto, prenosi Gardijan.

Glasovi iz tri najveća grada mogli bi promeniti rezultat izbora

Dok se u Turskoj nastavlja prebrojavanje glasova, glasovi iz tri najveća grada – Istanbula, Ankare i Izmira – mogli bi promeniti rezultat izbora. Do sada je prebrojano oko 89 odsto glasova diljem zemlje i Erdogan je zasad u vođstvu.

Ali većina glasova u najvećim gradovima tek pristiže.

Istanbul ima 15 miliona stanovnika, dok glavni grad Ankara i zapadni grad Izmir imaju zajedno 10 miliona stanovnika, a u sva tri prebrojana je samo polovina glasova, prenosi Index.hr.

U Izmiru i Istanbulu, kako se zasad čini, vodi Kemal Kiličdaroglu, dok je u Ankari Erdogan tesno u vođstvu.

Gradonačelnik Ankare je rekao da će Kiličdaroglu pobediti kada stignu rezultati iz ova tri velika grada.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.