PETRA JE POPILA FLAŠU VODE NAKON FIZIČKOG I ZAVRŠILA U BOLNICI: Đaci se kunu da ne znaju što, ali ovo se ne poklapa
petra, Foto: Printscreen/Facebook

KAKAV UŽAS

PETRA JE POPILA FLAŠU VODE NAKON FIZIČKOG I ZAVRŠILA U BOLNICI: Đaci se kunu da ne znaju što, ali ovo se ne poklapa

Mala Petra bila je hospitalizovana nekoliko dana

Objavljeno:

Zdravlje jedanestogodišnje devojčice Petre iz Slovačke je ugroženo nakon što je krajem aprila otrovana, najverovatnije natrijum hidroksidom u školi.

Učenica šestog razreda osnovne škole u Banskoj Bistrici završila je u bolnici nakon što je, kako se veruje, popila dezinfekciono sredstvo koje je neko sipao u njenu flašicu sa vodom.

Petra se nakon časa fizičkog vratila u učionicu i krenula je da popije vodu iz svoje flašice, ali je umesto vode u bočici bila tečnost koja je mirisala na dezinfekciono sredstvo. Veruje se da su joj otrov sipale dve drugarice iz razreda.

Nepoznanica je gde su deca nabavila otrovnu supstancu koju su devojčici stavile u flašicu i kako su uspeli da otrov unesu u školu.

Direktorka škole navodi da se sva sredstva, koja se koriste za čišćenje škole, nalaze pod ključem.

Mala Petra bila je hospitalizovana nekoliko dana, a njeno zdravstveno stanje i dalje nije dobro, pa devojčica ne može da se vrati u školu.

"Stomak je i dalje boli. Ne znamo da li je to od antibiotika koji su joj dati nakon svega, ili su to posledice onog što se dogodilo. Za sada je kod kuće, ako joj do kraja nedelje ne bude bolje, ponovo ćemo kod lekara", kaže Petrina majka Katarina.

Deca tvrde da nisu sipali otrov

Nijedno dete iz Petrinog odeljenja nije priznalo da su nešto sipali u njenu flašicu sa vodom. Ono što je poznato, međutim, jeste da su dve devojčice, koje slove za problematične, stigle u učionicu pre ostalih đaka.

"Razgovarali smo sa njima, ali nismo kompetentni da se nosimo sa ovim što se dogodilo. Ovo je slučaj za policiju, oni će se time baviti. Nigde ne piše odakle je to dezinfekciono sredstvo došlo, niti da li je uopšte u pitanju takvo sredstvo ili je nešto drugo u pitanju", rekla je direktorka škole Janka Prisažna.

Direktorka negira da je na kolicima čistačice škole, koja su bila u hodniku u danu incidenta, bilo dezinfekcionih sredstava.

"Ne ostavljaju sredstva na kolicima. Samo vodu, metlu, krpu. Sva dezinfekciona sredstva nalaze se u prostoriji koja je pod ključem", tvrdi direktorka.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.