PETRA POPILA VODU IZ FLAŠICE, PA ZAVRŠILA U BOLNICI: Otkrivena JEZIVA ISTINA, drugarice joj spremile OKRUTNU ZAMKU?
Petra, Foto: Printscreen/Facebook

UČENICA ŠESTOG RAZREDA

PETRA POPILA VODU IZ FLAŠICE, PA ZAVRŠILA U BOLNICI: Otkrivena JEZIVA ISTINA, drugarice joj spremile OKRUTNU ZAMKU?

Petrina majka Katarina rekla je da su se devojčice svađale, ali su u isto vreme bile i prijateljice

Objavljeno:

Učenica šestog razreda osnovne škole u Banskoj Bistrici u Slovačkoj završila je u bolnici nakon što je, kako se veruje, popila dezinfekciono sredstvo koje je neko sipao u njenu flašicu sa vodom.

Nakon časa fizičkog, Petra (11) se vratila u učionicu i htela je da popije vodu iz svoje flašice. Umesto toga, popila je tečnost koja je mirisala na dezinfekciono sredstvo. Policija istražuje ko je sipao ovu po život opasnu korozivnu supstancu u njenu flašu. Osumnjičene su dve drugarice iz razreda.

Do užasnog incidenta došlo je u ponedeljak. Petra, koja je u ovu školu išla već drugu godinu, primljena je u dečju bolnicu u Banskoj Bistrici nakon što je popila tečnost iz svoje flaše za koju je mislila da je voda. Za sada nije poznato šta se desilo u školi i ko je devojčici podmetnuo ovu opasnu supstancu.

Prema poslednjim podacima, Petrino stanje je stabilno i njen život nije u opasnosti.

Direktorka škole Janka Prisažna nije želela da komentariše slučaj, ali je negirala da je bilo maltretiranja devojčice. Takođe tvrdi da učenici nemaju pristup sredstvima za čišćenje.

Međutim, prema pisanju Nove Čas, kolica sa ovim proizvodima bila su u hodniku i svako je mogao da uzme dezinfekciono sredstvo iz njih i da ga sipa u flašu devojčice. Prema saznanju slovačkih medija, posebno se pominju dve drugarice iz razreda koje bi mogle da stoje iza incidenta.

Petra
Petra foto: Printscreen/Facebook

Petrina majka Katarina rekla je da su se devojčice svađale, ali su u isto vreme bile i prijateljice.

"Niko ih ne optužuje, ne znamo šta se dogodilo", rekla je majka. Katarina je rekla da čekaju rezultate kako bi se tačno utvrdilo šta je bilo u flaši.

Ona je dan nakon incidenta bila u školi, razgovarala sa učenicima i zamolila ih da razgovaraju sa direktorkom ukoliko znaju nešto o tome.

"Devojčica je progutala sredstvo za čišćenje na bazi hlora. ORL pregled nije pokazao opekotine sluzokože. Da bi se isključilo oštećenje digestivnog trakta, biće podvrgnuta gastrofibroskopskom pregledu. Stanje joj je stabilizovano, život joj nije ugrožen", rekla je Jana Petrikova, portparolka Dečje bolnice u Banskoj Bistrici.

Bonus video:

03:38

RODITELJI BESNI! DECA UDIŠU OTROVE: Dva meseca mališani pohađaju POPLAVLJENI VRTIĆ, a niko NE REAGUJE! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.