STVAR KOJU MNOGI KONZUMIRAJU VIŠE NEĆE MOĆI DA SE KUPI U POZNATOM SUPERMARKETU: Potpuno će nestati sa RAFOVA
Foto: EPA / SASCHA STEINBACH

odluka pala

STVAR KOJU MNOGI KONZUMIRAJU VIŠE NEĆE MOĆI DA SE KUPI U POZNATOM SUPERMARKETU: Potpuno će nestati sa RAFOVA

Inicijativa je važan korak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, objasnio je jedan od inicijatora

Objavljeno:

Lidl želi da se oprosti od prodaje cigareta i svih ostalih duvanskih proizvoda u Danskoj. U Holandiji će prodaja duvanskih proizvoda u supermarketima biti potpuno zabranjena od 2024. godine.

Do kraja 2028. svi duvanski proizvodi će nestati iz diskontnih radnji u toj skandinavskoj zemlji, saopštio je Lidl Danska.

Petina paklice cigareta već se skida sa polica Lidla, prenosi Feniks Magazin. U Hjoringu će u četvrtak biti otvorena prva prodavnica bez duvana, a sve ostale novootvorene prodavnice biće bez duvana.

LIDL
foto: EPA / Koca Sulejmanović

Danska je prošle godine objavila da želi da podigne generaciju bez dima i planira opštu zabranu prodaje cigareta za određene uzraste.

Novi Zeland je već krenuo sličnim putem. Na Novom Zelandu duvan se više ne može prodavati osobama rođenim 1. januara 2009. godine ili kasnije.

Inicijativa je važan korak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, objasnio je jedan od inicijatora, zamenik menadžera nabavke Lidl Danske Khalil Jehia Taleb. Prema danskom društvu za rak Krӕftens Bekempelse, skoro 16.000 ljudi godišnje u Danskoj umre od posledica pušenja.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.