"CURENJE INFORMACIJA NANELO ŠTETU UKRAJINI": Zelenski se obrušio na Belu kuću, spomenuo i reputaciju SAD!
Volodimir Zelenski, Foto: Printscreen/Twitter/@nexta_tv

NIKAD OŠTRIJI

"CURENJE INFORMACIJA NANELO ŠTETU UKRAJINI": Zelenski se obrušio na Belu kuću, spomenuo i reputaciju SAD!

Zelenski je naglasio da je curenje poverljivih informacija nanelo štetu Ukrajini jer je Rusija unapred dobila pojedina obaveštenja

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da curenje poverljivih informacija Pentagona "nije od koristi" za reputaciju SAD, ali da ipak ceni podršku Vašingtona Kijevu.

Zelenski je rekao za Vašington post da ga Bela kuća nije kontaktirala povodom curenja strogo poverljivih američkih obaveštajnih dokumenata prošlog meseca.

Na pitanje da li je poverenje između SAD i Ukrajine narušeno zbog curenja informacija iz Pentagona, što je pokazalo da je Vašington navodno špijunirao visoke ukrajinske zvaničnike, uključujući i njega lično, Zelenski je istakao da to nije vredno narušavanja podrške SAD Kijevu, preneo je juče Gardijan.

Zelenski je naglasio da je curenje poverljivih informacija nanelo štetu Ukrajini jer je Rusija unapred dobila pojedina obaveštenja.

Bela kuća
foto: Profimedia

Američki vojni gardista optužen je za distribuciju poverljivih dokumenata koji su se prošlog meseca prvo pojavili na Diskordu, platformi društvenih medija.

Pojedini tajni dosijei iz februara sugerišu da ukrajinska protivvazdušna odbrana rizikuje da ostane bez projektila i municije iz sovjetske ere u roku od nekoliko sedmica.

Ukrajinski ministar odbrane, Aleksij Reznikov, rekao je 12. aprila da je curenje podataka iz Pentagona sadržalo mešavinu istinitih i lažnih informacija o ukrajinskoj vojsci i da je to umanjilo negativan uticaj.

Portparol Pentagona Patrik Rajder rekao je za Si-En-En (CNN) da je američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao sa brojnim saveznicima, uključujući Reznikova, u vezi sa pitanjem curenja poverljivih dokumenata.

06:28

KO JE VOLODIMIR ZELENSKI? Rođen je u RUSKO JEZIČKOJ PORODICI, a ovako je od komičara postao PREDSEDNIK UKRAJINE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.