PUTIN POTPISAO NOVI ZAKON! Mnogi će biti u PROBLEMU, evo na koga će tačno UTICATI, poznati svi DETALJI
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

rusija

PUTIN POTPISAO NOVI ZAKON! Mnogi će biti u PROBLEMU, evo na koga će tačno UTICATI, poznati svi DETALJI

Osnov za lišavanje stečenog državljanstva može niz "kršenja" zakona

Objavljeno:

Vlasnicima stečenog ruskog državljanstva, ono će biti oduzeto zbog diskreditacije vojske i stvaranja pretnji po nacionalnu bezbednost, stoji u ažuriranom zakonu "O državljanstvu", koji je objavljen na portalu pravnih informacija, prenele su RIA Novosti.

Osnov za lišavanje stečenog državljanstva može biti terorizam, teška krivična dela protiv države, promet opojnih droga i psihotropnih supstanci, falsifikovanje dokumenata, dobrovoljna želja građanina, javni pozivi na akciju protiv teritorijalnog integriteta Rusije, kao i diskreditovanje ruskih oružanih snaga.

Pored toga, osnov može biti i učešće u neželjenoj stranoj ili međunarodnoj NVO, javni pozivi na ekstremizam, zadiranje u život državnika, organizovanje oružane pobune sa ciljem nasilne promene ustavnog poretka Rusije, radnje koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost, diverzantska delatnost i organizacija diverzantske zajednice.

Ruski pasoš
Ruski pasošfoto: Profimedia

Zakon dozvoljava ulaganje žalbe sudu na odluku o oduzimanju stečenog državljanstva zbog ugrožavanja nacionalne bezbednosti.

Pored toga, smanjuje se broj uslova za više od 20 kategorija lica za dobijanje ruskog državljanstva, a proširena su ovlašćenja predsednika da određuje kategorije za pojednostavljeno dobijanje državljanstva.

Bonus video:

01:12

MOSKVA OTEŽAVA KRAJ RATA U UKRAJINI ZBOG OVOGA! Mlakar otkrio šta Putin željno isčekuje, a ovim potezom je utero STRAH POLJSKOJ

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.