OGROMNA TRAGEDIJE, OTAC TROJE DECE ODUZEO SEBI ŽIVOT: Ubio se vojni VETERAN, nadležne službe ZAKAZALE? (FOTO)
Dru Hou, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Liverpool Echo News

tuga

OGROMNA TRAGEDIJE, OTAC TROJE DECE ODUZEO SEBI ŽIVOT: Ubio se vojni VETERAN, nadležne službe ZAKAZALE? (FOTO)

Navodno je dobio bolničko lečenje nakon što je imao "slom" dok je bio u vojnim snagama

Objavljeno:

Otac troje dece vojni veteran oduzeo je sebi život nakon što je "prebacivan od vrata do vrata" kako bi pokušao da dobije pomoć nakon "sloma" koji je doživeo tokom službe, saznaje istraga.

Dru Hou, iz Vidnesa u Velikoj Britaniji, pronađen je mrtav u prikolici svog kamiona na putu u Linkolnširu 19. oktobra prošle godine.

U istrazi ove nedelje, pomoćnik mrtvozornika Кris Moris rekao je da će izraziti zabrinutost nakon iskustva gospodina Houa sa "prebacivanjem od vrata do vrata" dok je pokušavao da dobije pomoć, navodi Liverpul ECHO.

Hou se pridružio vojsci 2015. godine i služio je u Кraljičinim kraljevskim husarima. Proveo je četiri godine u vojnim snagama pre nego što je otpušten 2019.

Navodno je dobio bolničko lečenje nakon što je imao "slom" dok je bio u vojnim snagama, a kasnije je rekao stručnjacima da veruje da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), kao i od anksioznosti i depresije.

Nikakva formalna dijagnoza nikada nije postavljena.

Nakon što je napustio vojsku, radio je kao vozač teretnog vozila, ali je potom pretrpeo "dramatično pogoršanje" svog mentalnog zdravlja prošlog leta, kako se navodi u istrazi.

Hou je rekao članovima porodice, uključujući i njegovu sestru, da se oseća depresivno i takođe je zatražio pomoć od službi za mentalno zdravlje u Stokportu, gde je rođen.

U istrazi je navodno rečeno da su bile "najmanje dve druge prilike" kada je odveden u bolnicu u Linkolnširu nakon "prijave o namerama da sebi oduzme život".

Tokom istrage, njegova sestra Кeata je navodno rekla: "Samo nekoliko meseci pre nego što je uradio ono što je uradio, izašao je i rekao nam da se oseća depresivno i da mu je potrebna pomoć, a mi smo učinili šta smo mogli da mu pomognemo".

- Ali on nikada nije pričao o tome kroz šta prolazi. Nikad ga nisam videla da ima depresiju. Svaki put kada sam ga videla delovao je kao šaljiv i nasmejan. Bio je šaljivdžija - rekao je.

Posle konsultacija sa lekarom opšte prakse u avgustu prošle godine, Hou je upućen na potencijalne terapije razgovorom, ali je tada ocenjeno da "nije dovoljno stabilan".

Umesto toga, upućen je timu za pristup u fondaciji Penini Ker NHS Faundejšn, sa sedištem u bolnici Steping Hil u Velikom Mančesteru.

Tamo je procenjen šest dana pre smrti. Nakon konsultacija sa psihijatrom, ponovo je upućen, ovoga puta u specijalističku službu za boračka pitanja povereništva.

On je čekao procenu u trenutku smrti.

Na saslušanju je navodno rečeno da ga je otpustio tim za početni pristup bez izrade zvanične dijagnoze ili plana lečenja.

Toksikološki test je otkrio "ekstremno nizak" nivo alkohola i nikakvo prisustvo ilegalnih droga u njegovom organizmu.

Mrtvozornik Moris je navodno zaključio da se Houove "okolnosti" verovatno nisu "uredno uklapale u paradigmu u kojoj su se usluge nudile".

On je na saslušanju rekao: "Mogu samo da zamislim da se osećao dok je išao od vrata do vrata nakon što je u nekoliko navrata ispričao svoje poteškoće".

- To je veliki šok za sve nas jer je bio tako šaljiv lik i bio je živahan - rekao je bliski prijatelj Adam Belis.

Bonus video:

02:04

SAMOUBISTVO MOŽE DA SE PREVENIRA! Stručnjaci skreću pažnju: Netačno je da o tome ne treba otvoreno pričati, ako se uoče sumnje!

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.