SVETLANI GAZDA NIJE HTEO DA POPRAVI VEŠ MAŠINU, PA SE OBRATILA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Stvar rešena OČAS POSLA
Veštačka inteligencija, Foto: Iryna Khabliuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Veštačka inteligencija

SVETLANI GAZDA NIJE HTEO DA POPRAVI VEŠ MAŠINU, PA SE OBRATILA VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Stvar rešena OČAS POSLA

Prednost veštačke inteligencije?

Objavljeno:

Mašine za veš u zgradi Njujorku popravljene su ubrzo nakon što je 28-godišnja Svetlana poslala pismo četbota svom stanodavcu, piše Blic.

Svetlana, koja nije želela da otkrije svoje prezime, tvrdila je da je bot "super-pametan" nakon što je citirao određene delove njujorškog zakona o zakupu kako bi primorao stanodavca da ispoštuje svoje obaveze.

- To je lepota ChatGPT-a. To je kao super-pametna, objektivna ploča za sondiranje u realnom vremenu - rekla je prema izvorima Blica.

Svetlana je, kako tvrdi, prvo imala razmirice sa svojim stanodavcem nakon što je dobila obaveštenje o povećanju stanarine od 0,4 odsto, sa 1.389 dolara na 1.395 dolara.

Veštačka inteligencija
Veštačka inteligencijafoto: Kheng Ho Toh / Panthermedia / Profimedia

Obaveštenje je stiglo samo nekoliko dana nakon što je podnela zahtev za smanjenje stanarine, jer joj je mašina za pranje i sušenje veša bila van funkcije više od dve godine.

Pošto je ranije pisala brojne žalbe, Svetlana je, kako kaže, zamolila četbot da se ponaša kao advokat i da sastavi imejl koji bi poslala stanodavcu.

Ovaj pokušaj je bio uspešan, a gazda je istog meseca popravio uređaje, piše Blic.

- Samo povećanje stanarine nije bilo problem, već smelost da poveća kiriju kao odmazdu nakon što sam podnela žalbu za smanjenje na osnovu pokvarenog uređaja - rekla je Svetlana.

ChatGPT je, navodi Blic, uzeo u obzir delove njujorškog kodeksa za stabilizaciju stanarine i naveo da je povećanje stanarine bilo osveta, pošto je ona nedavno podnela zahtev za smanjenje.

- Nikada nisam dobila zvaničan odgovor od svog stanodavca, u mojoj zgradi je bio postavljen znak da su vešernice ponovo u funkciji - rekla je Svetlana na TikToku.

Кao izvršni asistent, tvrdi Blic, Svetlana već koristi veštačku inteligenciju za posao, ali sada razmišlja o njenoj upotrebi za rešavanje drugih pravnih bitaka.

- To je definitivno ojačalo moju veru u, kako što se čini, neograničenu budućnost veštačke inteligencije - rekla je.

Bonus video:

03:41

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA JE NEPREDVIDIVA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.