DEVOJKA HTELA DA SE USELI U STAN, VLASNICA JOJ TRAŽILA NEGATIVAN TEST NA TRUDNOĆU: Svi SUMNJAJU na JEDNU STVAR
Stan, Foto: Profimedia / printscreen Facebook

katastrofa

DEVOJKA HTELA DA SE USELI U STAN, VLASNICA JOJ TRAŽILA NEGATIVAN TEST NA TRUDNOĆU: Svi SUMNJAJU na JEDNU STVAR

Nakon što se zbog posla htela upravo tamo preseliti, jedna je devojka naišla na neobičan uslov

Objavljeno:

Potraga za stanom za izdavanje u Berlinu ponekad može biti dugotrajna i komplikovana, s obzirom na to da se na oglase često javljaju stotine zainteresovanih.

Nakon što se zbog posla htela upravo tamo preseliti, jedna je devojka naišla na neobičan uslov koji je vlasnica stana postavila.

Naime, devojka je, pre razgledanja stana, morala dokazati da nema dece, kao i da nije trudna. Opisala je svoje iskustvo, a mnogi sumnjaju kako se radi o prevari.

Test za trudnoću
Test za trudnoćufoto: Profimedia

Vlasnica stana poslala je devojci putem e-maila link putem kojeg je trebala rezervisati termin za razgledavanje.

Za izdavanje je morala priložiti dokaz da se ne useljavaju deca, a trebala se i obratiti doktoru kojeg je izabrala vlasnica stana kako bi dokazala da nije trudna. “Možete online besplatno dokazati da niste trudni”, navela je vlasnica stana u poruci, prenosi Fenix magazin.

Devojka je odgovorila kako takav zahtev nije legalan, no vlasnica stana uzvratila je da kao privatna iznajmljivačica može sama određivati ​​uslove. “Naravno da možete dobiti pravni savet i, ako je potrebno, podneti žalbu. Međutim, ona će biti odbijena”, navela je vlasnica.

Devojka je dobila odbijenicu za stan zbog “protupravne optužbe” i “neprimjerenog ponašanja prema stanodavcima”. Na stranici preko koje je tražila stan, oglas i račun vlasnice ubrzo su nestali.

Advokat specijalizovan za stanarsko pravo, koji radi i kao glasnogovornik udruženja za zaštitu stanara u Berlinu, kaže kako nikad nije čuo da je neko tražio negativan test na trudnoću. Stanodavci, kaže, ne bi trebali zabraniti ni stanarima da se usele s decom.

Nakon što je poznanik devojke objavio priču na Twitteru, drugi su korisnici istaknuli kako bi mogla biti riječ o prevari. Naime, nemački mediji nisu uspeli kontaktirati navodnu vlasnicu i njenog doktora s obzirom na to da njihovi kontakti više ne postoje. “Ne znam tačno što su hteli od mene. Jesu li hteli samo moje podatke ili sam trebala nešto platiti”, pita se devojka.

Bonus video:

05:46

KAKO ĆE NAM NEMAČKA POMOĆI DA PREŽIVIMO Stručnjaci: Berlin ima INTERESA na našim prostorima, OVO JE KLJUČNA PORUKA

(Espreso/ Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.