I DALJE SE PRIČA O PREVARI U POPULARNOM KVIZU: To što je urađeno takmičarima je VAN SVAKE PAMETI (VIDEO)
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/SIGHT2SEIZE

i toga ima

I DALJE SE PRIČA O PREVARI U POPULARNOM KVIZU: To što je urađeno takmičarima je VAN SVAKE PAMETI (VIDEO)

U ovom slučaju, koji važi za jedan od najvećih skandala u svetu, nisu takmičari pokušali da prevare sistem, već je kviz prevario njih

Objavljeno:

Jedan popularan kviz koji se emitovao na Foks televiziji je prevario takmičare i nije im isplatio novac koji su osvojili.

Kvizovi su u svim zemljama sveta omiljena zanimacija za sve uzraste i porodice uglavnom slobodno vreme provode gledajući ih. Svake godine se pojavljuju novi kvizovi, ali i vraćaju oni stari koji su već stekli popularnost. Uglavnom su u kvizovima predviđene i velike novčane nagrade, pa se dešavalo da ljudi ponekad pokušavaju i da "prevare sistem" kako bi osvojili novac.

U ovom slučaju, koji važi za jedan od najvećih skandala u svetu, nisu takmičari pokušali da prevare sistem, već je kviz prevario njih. Upravo to se dogodilo Gejbu Okoju i Britani Majt u kvizu "Million Dollar Drop." Godine 2010. par se pojavio u kvizu koji je bio na Foks televiziji.

Oni su na mnoštvo pitanja odgovorili tačno i stigli su do pitanja koje bi im donelo 800.000 dolara (720.000 evra). Pitanje je glasilo: "Koji izum je prvi prodat?": "Macintosh Computers, Soni Valkman ili Post-It-Notes." Par je odgovorio da je to "Post-It-Notes".

Tada je voditelj kviza to označio kao netačan odgovor i paru je bilo rečeno da je prvi prodat "Soni Valkman", i tada je par izgubio ogromnih 800.000 dolara. Međutim, ispostavilo se da je kviz napravio veliku grešku i da je par zapravo tačno odgovorio. Umesto da paru daju novac koji su s pravom zaslužili, ponuđena im je šansa da se ponovo pojave u emisiji. Međutim, to se nikada nije dogodilo, jer je emisija ubrzo povučena.

Pogledajte snimak:

Bonus video:

29:59

KVIZ-S05-EP23

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.