UMRO MESEC DANA NAKON ŠTO SE ZARAZIO MISTERIOZNOM INFEKCIJOM: Jedan momenat je bio FATALAN, evo šta je RADIO
Ambulantna kola, Foto: Damir Dervišagić

UŽAS

UMRO MESEC DANA NAKON ŠTO SE ZARAZIO MISTERIOZNOM INFEKCIJOM: Jedan momenat je bio FATALAN, evo šta je RADIO

Institut za zarazne bolesti saopštio je da je ova infekcija smrtonosna, jer u proseku jedno od troje zaraženih umre, a kada infekcija prodre u sistem, izjeda mišićno tkivo, pa izaziva crvenilo i bolne otoke na telu, praćene groznicom, umorom i povraćanjem

Objavljeno:

Džef Bova (41) iz San Dijega tragično je preminuo nakon što se zarazio bakterijom dok je jurio za svojim psom po bari koja je bila puna ustajale vode.

Kako piše Miror, Bova je umro mesec dana nakon infekcije, a bakterija je u njegov organizam ušla putem posekotine koju je imao na ruci.

Institut za zarazne bolesti saopštio je da je ova infekcija smrtonosna, jer u proseku jedno od troje zaraženih umre, a kada infekcija prodre u sistem, izjeda mišićno tkivo, pa izaziva crvenilo i bolne otoke na telu, praćene groznicom, umorom i povraćanjem.

Institut je upozorio da, ukoliko osoba oseti neki od simptoma nakon neke operacije ili povrede, odmah treba da potraži pomoć lekara.

Majka preminulog, Suzan Mekintri (67) kazala je da njen sin pogrešio jer nije često posećivao lekara.

„Na telu su mu se pojavili plikovi i imao je osećaj kao da mu kiselina prolazi kroz ruku. Lečio je infekciju raznim antibiotskim kremama i tek kad su bolovi postali prejaki, otišao je u bolnicu“, rekla je ona.

Još jedna bakterija brzo se širi istočnom obalom Sjedinjenih Američkih Država, „Vibrio vulnificius“.

Ona se razvija u toplim plitkim vodama i zabeležena je na popularnim plažama zbog porsta temperature vode.

Bonus video:

03:33

BOŽANI JE PRE 9 GODINA OTKRIVENA BOLEST KOJU DOBIJE 1 OD MILION OSOBA! Potrebniji smo joj više nego ikad da bi uspela da se izleči

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.