"KRVOŽEDNI" SULTAN JE IMAO 1.171 DETE: Evo kako je to MOGUĆE, morao je da ima ODNOSE ovoliko puta DNEVNO
Marokanski sultan Mulaj Ismai, Foto: Wikipedia

poznat po izuzetnoj surovosti

"KRVOŽEDNI" SULTAN JE IMAO 1.171 DETE: Evo kako je to MOGUĆE, morao je da ima ODNOSE ovoliko puta DNEVNO

I dok neki istoričari smatraju da ta informacija aposlutno nije tačna, naučnici i lekari zastupaju stav da je tako nešto i te kako bilo moguće

Objavljeno:

Marokanski sultan Mulaj Ismail, poznatiji kao "Krvožedni", bio je prvi veliki vladar Alauit dinastije, koja je i danas na tronu ove države. Bio je na prestolu od 1672. do 1727. i tvrdio je da je direktan potomak osnivača islama Muhameda. Međutim, ono po čemu je ostao najpoznatiji je broj naslednika koji je ostavio iza sebe. Naime, smatra se da je imao, čak, 1.171 dete.

Mulaj je imao ubedljivo najduži staž sultana u istoriji Maroka, a iza njega je stajala vojska od 150.000 ljudi. Međutim, isticao se po izuzetnoj surovosti, te postoji priča koja kaže da je njegova vladavina počela užasnim događanjem - nabio je na kolac 400 glava u gradu Fezu, kako bi odmah na samom početku pokazao kako će proči svaka osoba koja mu se suprotstavi. Smatra se da je ubio 30.000 ljudi za 55 godina, koliko je bio na najvažnijoj poziciji u državu, a u tu cifru nisu se ubrajale ratne žrtve.

Marokanski sultan Mulaj Ismail
Marokanski sultan Mulaj Ismailfoto: Wikipedia

Kako je došao na vlast?

O njegovoj mladosti se gotovo ništa ne zna, osim da je 1672. u vreme dok je bio valija u Fesu, nakon nenadane smrti svog polubrata-Rašid Ibn Šerifa, osnivača dinastije), odmah zauzeo riznicu i sebe proglasio vladarom. To su osporila tri rivala - brat, nećak i Khadir Ghilan, plemenski lider severnog Maroka. Njegove rivale pomagalo je iz Alžira Osmansko Carstvo, u nadi da će tako oslabiti Alauite i proširiti svoju vlast nad Marokom.

Rat za vlast trajao je pet godina, Khadir Ghilan je 1673. ubijen, ali su mu veće poteškoće zadavali brat i nećak. Na kraju ih je kompromisno uključio u vlast, dajući im funkcije provincijskih valija. Maroko se konačno smirio 1686. kad je porazio i ubio svog nećaka Aḥmeda ibn Mahraza.

Koliko je dece zaista imao?

Prema zvaničnim podacima iz Ginisove knjige rekorda, sultan Mulaj Ismail je bio biološki otac 888 dece. Sa druge strane, francuski diplomata iz tog vremena Dominik Busnot tvrdio je da on zapravo imao 1.171 dete, koje su mu rodile 4 žene i 500 konkubina. Takođe, isticao je da je naslednike dobijao do svoje 57. godine, kada je već 32 bio na tronu.

I dok neki istoričari smatraju da ta informacija aposlutno nije tačna, naučnici i lekari zastupaju stav da je tako nešto i te kako bilo moguće. Verovali ili ne, napravili su i kompijuterski program, kako bi dokazali da je njihov stav ispravan.

Putem njega su izračunali da je marokanski sultan mogao da napravi 1.171 dece za 32 godine.

Pretpostavljalo se da sve njegove žene i konkubine nisu imale isti menstrualini ciklus. Uzeti su u obzir i drugi faktori, poput kvaliteta sperme i vremena ovulacije.

Računica je pokazala da je Ismail morao da ima se*s 0.83 do 1.43 puta dnevno kako bi imao preko hiljadu dece. Prema rečima naučnika, tako nešto je bilo moguće i da je imao manji harem od 65 do 110 žena. Iako sprovedeno istraživanje ne daje 100 posto tačne infromacije, sa velikom sigurnošću pokazuje da je broja od 1.171 deteta čak i verovatno za muškarca koji je imao na raspolaganju na stotine pripadnica lepšeg pola.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.