Premijeri Kine i Rusije razgovarali telefonom
Foto: Kineska medijska grupa

ISTAKNUTE VAŽNE STVARI

Premijeri Kine i Rusije razgovarali telefonom

Rusija neguje svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo saradnje sa Kinom, rekao je Mišustin i dodao da je njegova zemlja spremna da jača dobrosusedsko prijateljstvo sa Kinom, da produbljuje praktičnu saradnju u različitim oblastima i da promoviše zajednički razvoj obe strane

Objavljeno:

Kineski premijer Li Ćijang razgovarao je u utorak telefonom sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom.

Li je rekao da je pod strateškim vođstvom šefova država dve zemlje, sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Rusije za novu eru održalo visok nivo razvoja.

On je istakao da su Kina i Rusija posvećene principima nestvaranja savezništva, nekonfrontacije i neciljanja bilo koje treće strane, kao i principima međusobnog poštovanja, međusobnog poverenja i uzajamne koristi, koji ne samo da promovišu odgovarajući nacionalni razvoj i podmlađivanje, već i podržavaju međunarodnu pravičnost i pravdu, rekao je Li.

On je istakao da su tokom posete kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji on i njegov ruski kolega Vladimir Putin zajednički izradili plan za razvoj bilateralnih odnosa i zacrtali novi kurs saradnje dve zemlje.

Li je izrazio spremnost Kine da blisko sarađuje sa Rusijom i pozvao vladina odeljenja obe zemlje da sprovedu važan konsenzus koji su postigli šefovi dve države kako bi se unapredila praktična saradnja Kine i Rusije i kako bi se postigao novi napredak.

Mišustin je naglasio da se odnosi Rusije i Kine zasnivaju na međunarodnom pravu i principu pluralizma, koji je važan faktor u obezbeđivanju globalnog mira i stabilnosti.

On je istakao da su odnosi Rusije i Kine na najvišem nivou u istoriji, a uspešna poseta predsednika Sija Rusiji bila je pun pogodak i otvorila je novo poglavlje u bilateralnim odnosima.

Rusija neguje svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo saradnje sa Kinom, rekao je Mišustin i dodao da je njegova zemlja spremna da jača dobrosusedsko prijateljstvo sa Kinom, da produbljuje praktičnu saradnju u različitim oblastima i da promoviše zajednički razvoj obe strane.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.