OVO JE MONSTRUM KOJI JE SILOVAO DEVOJČICU (13), PA ODŠETAO SLOBODAN: Svi u ŠOKU nakon SKANDALOZNE PRESUDE (FOTO)
Sud, Foto: Profimedia

ima li pravde

OVO JE MONSTRUM KOJI JE SILOVAO DEVOJČICU (13), PA ODŠETAO SLOBODAN: Svi u ŠOKU nakon SKANDALOZNE PRESUDE (FOTO)

Mnogi su očekivali visoku kaznu

Objavljeno:

Britanija se digla na noge nakon neverovatne presude prema kojoj je 21-godišnji silovatelj postao slobodan čovek. Sudija Vrhovnog suda presudio je da je Šon Hog, koji je u vreme silovanja imao 17 godina - premlad za zatvor.

Sada 21-godišnji Šon odšetao je sa suda kao slobodan čovek. On je sa 17 godina u parku napao i silovao 13-godišnju devojčicu. Sudija je procenio da je premlad za zatvor, kaznio ga je sa 270 sati društveno korisnog rada i pustio silovatelja na slobodu.

Ovaj slučaj potresao je Veliku Britaniju pre četiri godine i mnogi su očekivali visoku kaznu. Umesto toga, dobili su silovatelja koji hoda slobodno među ljudima - i decom, prenosi 24sata.hr.

"Apsolutni šok"

Šokirani su i političari i udruženja, a jedno od njih je ono za pomoć silovanim ženama.

- Ovo je ekstremno, apsolutno smo šokirani. Zabrinuti smo i za žrtvu koja sada gleda kako silovatelj mirno izlazi iz zgrade suda kao slobodan čovek - rekla je Sendi Brindli iz udruženja, prenosi "Dejli miror".

I političari su šokirani. Konzervativci su rekli da je ova presuda uvreda žrtvi. Sudija koji je pustio silovatelja na slobodu je lord Lejk, koji je u Vrhovni sud došao prošlog maja.

Silovao devojčicu u parku

On je rekao da je Šon imao 17 godina kad je silovao devojčicu i da to treba uzeti u obzir, kao i da je u to vreme bio premlad za zatvor.

Hog danas ima 21 godinu, a presudu je dočekao na slobodi na kojoj će ostati. Samo mora da odradi društveno koristan rad.

Slučaj koji je zgrozio Veliku Britaniju odigrao se pre četiri godine u škotskom Midlotijanu. Hog je tada u parku prvo zapretio 13-godišnjakinji pa joj je skinuo odeću i silovao je. Plakao je kad su ga proglasili krivim, navodi 24sata.hr.

Sudija: Ne verujem da će vam zatvor pomoći u rehabilitaciji

Čekao je četiri godine da sazna koja će mu biti kazna.

- Silovanje je jedan od najtežih zločina. Godine žrtve i njena bespomoćnost su otežavajuće okolnosti za vas. Ali, moram da uzmem u obzir i vašu dob od 17 godina u vreme zločina. Da je ovo napravio odrasli čovek, dobio bi četiri ili pet godina zatvora. Ne verujem da je to ispravno u vašem slučaju i neću vas poslati u zatvor. Ovo vam je prvi prekršaj, u vreme zločina imali ste 17 godina. Ne verujem da će vam zatvor pomoći u rehabilitaciji - obrazložio je sudac.

Šon Hog je dobio i poseban nadzor i stavljen je na listu seksualnih prestupnika na tri godine.

Bonus video:

01:28

ZA SILOVATELJE DOŽIVOTNA ROBIJA?! Igor Jurić: Hemijska kastracija ništa ne rešava ZBOG POLNE NEMOĆI NASILNIKA ZLOČINI JOŠ SUROVIJI

(Espreso/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.