SVEŠTENIK 30 GODINA SILOVAO DECU, CRKVA ĆUTALA O TOME: U zatvoru ga stigla BOŽIJA KAZNA, gore nije mogao da PROĐE!
Pedofil, Foto: Profimedia

sudbina

SVEŠTENIK 30 GODINA SILOVAO DECU, CRKVA ĆUTALA O TOME: U zatvoru ga stigla BOŽIJA KAZNA, gore nije mogao da PROĐE!

Od 1991. godine pa do 1998. godine optužbe za zlostavljanje su stizale, ali tek je 2002. godine sveštenik je napokon osuđen i zatvoren zbog zlostavljanja desetogodišnjeg dečaka u bazenu

Objavljeno:

Džon Geogan je bio sveštenik u Bostonu tokom 30 godina, služeći u šest različitih parohija. Ipak, Džon u svetu nije bio poznat kao sveštenik, već kao pedofil i silovatelj preko 150 različitih dečaka. Njegove žrtve su ga godinama prijavljivale, ali njegov mandat u Katoličkoj crkvi trajao je decenijama.

Crkva je ignorisala sve prijave za seksualno uznemiravanje, a onda su ga samo premeštali iz jedne parohije u drugu gde je on nastavljao svoje bludne radnje.

Od 1991. godine pa do 1998. godine optužbe za zlostavljanje su stizale, ali tek je 2002. godine, kada su mediji počeli da pišu o svešteniku pedofilu pokrenut je postupak pa je Džon napokon osuđen i zatvoren zbog zlostavljanja desetogodišnjeg dečaka u bazenu.

Sveštenik
Sveštenikfoto: Profimedia

Nakon presude bludni sveštenik je smešten u zatvorsku jedinicu sa još 23 zatovrenika. U istom zatvoru našao se i Džozef Drus ubica koji je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva čoveka. Džozef je ubio čoveka nakon što je stopirao vozača koji je, po njegovim rečima, pokušao da ga seksualno iskoristi.

A onda se dešava nešto neverovatno: Bio je to avgust 2003. godine kada je Džozef bio smešten u ćeliju sa bludnim sveštenikom Džonom.

Nakon ručka, Džozef je ušao u ćeliju i vezao sveštenika, zapušio mu usta, a onda ga zadavio čaršafom. Kada je sveštenik bio mrtav, Džozef je nastavio da skače po njegovom mrtvom telu uporno ga udarajući golim rukama.

Zatvor
Zatvorfoto: Profimedia

U to vreme na dužnosti je bio samo jedan policajac, koji je preko toki-vokija tražio pomoć. Policajcima je trebalo nekoliko minuta da provale u blokiranu ćeliju i sklone Džozefa sa mrtvog tela sveštenika.

U trenutku smrti sveštenik je imao 68 godina.

Džozef je 2006. godine osuđen na još jednu doživotnu kaznu zbog ubistva sveštenika. Ali svet je ostao šokiran kada je saznao tešku istinu.

Nasilje nad decom
Nasilje nad decomfoto: Profimedia

Naime, tokom suđenja Džozef se izjasnio kao kriv, ali je i izneo jednu neverovatnu činjenicu: kada je bio dete doživeo je teško seksualno zlostavljanje od strane bludnog sveštenika. To zlostavljanje nanelo mu je teške traume koje su ga naterale da ubije vozača koji je pokušao da ga siluje godinama kasnije. A onda je došao u zatvor i tamo sreo istog onog sveštenika koji ga je uništio za ceo život.

2007. godine snimci iz zatvora stigli su na internet. Na njima se videlo kako je Džozef ubio sveštenika. Nikom nije bilo jasno kako je video "procureo" u javnost kada se zna da zatvorenici nemaju pristup internetu.

Džozef je još uvek u zatvoru gde služi doživotnu zatvorsku kaznu.

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.