"ĐAVO UVEK TRAŽI NOVE NAČINE DA VAS PREVARI": Sveštenik izdao UPOZORENJE, kaže da nikako NE KUPUJETE OVU IGRAČKU
Sveštenik, Foto: Profimedia

savet?

"ĐAVO UVEK TRAŽI NOVE NAČINE DA VAS PREVARI": Sveštenik izdao UPOZORENJE, kaže da nikako NE KUPUJETE OVU IGRAČKU

Proizvođači igračku oglašavaju kao sredstvo za komunikaciju s Bogom

Objavljeno:

Otac Ernesto Karo, dijecezanski sveštenik i egzorcist iz Montereja, izdao je dramatično upozorenje vezano iz igračku naziva "Holy Spirit Box" (Kutija Duha Svetog) koju je vrlo lako nabaviti na Amazonu, najvećoj svetskoj internetskoj trgovini.

Proizvođači igračku oglašavaju kao sredstvo za komunikaciju s Bogom, Isusom Hristom te anđelima, ali otac Karo je tokom gostovanja u emisiji "News Nigltly na EWTN-u kazao da je u pitanju zamka podmetnuta od samog vraga.

"Igra je u biti klasična tabla za prizivanje duhova (vidža) koja deluje zahvaljujući korišćenju hršćanskih simbola. Uključujuće čak i krst. Đavo uvek traži nove načine da nas prevari, a ovo je jedan od njih", rekao je između ostalog.

Tabla za prizivanje duhova
Tabla za prizivanje duhovafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Iako je igra naizgled zapravo satiričan pogled na tablu za prizivanje duhova, Karo je u nastavku razgovora još jedanput naglasio da bi naivne korisnike mogla uvesti u velike nevolje.

"Neko će možda pomisliti da mu se doista obraća Bog, ali to definitivno neće biti on", rekao je.

Sveštenika je posebno zabrinulo to što "Kutija Duha Svetog" stiže s primamljivim obećanjima, odnosno uz opis da je "savršena za crkve, molitvene grupe ili okupljanja s prijateljima".

"Dobijte odgovore koje trebate. Kutija Duha Svetoga može odgovoriti na sva vaša najvažnija životna pitanja, i to pomoću Boga. Takođe, za razliku od drugih ploča, ova nikad neće ostvariti kontakt s duhovima ili zlim demonima. Svoja pitanja možete postavljati uz osećaj sigurnosti", rečeno je u opisu tog proizvoda.

Tabla za prizivanje duhova spiritualisti inače smatraju komunikacijskim sredstvom s mrtvima, a modernu verziju ploče javnosti je predstavio Elajža Bond 1. jula 1890. godine.

Isprva se smatrala nevinom salonskom igrom nepovezanom s okultizmom, ali to se pormenilo nakon što je američki spiritualista Prl Kuran popularizovao njezinu upotrebu kao alat za proricanje tokom Prvog svetskog rata.

Naravno, naučna zajednica je od prvog dana odbacivala svaku mogućnost da ploča ima posebne moći, odnosno ikakvu svrhu u kontekstu komunikacije s mrtvima, međutim verske zajednice i danas je smatraju sotonističkom praksom, pa čak i tvrde da može dovesti do opsednuća demonima.

Bonus video:

05:46

Ne osetite simptome, a demon vas preuzme: EGZORCIZAM NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.