NAJMANJE 28 UČENIKA HOSPITALIZOVANO NAKON ŠTO SU KORISTILI TABLU ZA PRIZIVANJE DUHOVA: Evo šta ime se DEŠAVALO
Tabla za prizivanje duhova, Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

JEZIVO

NAJMANJE 28 UČENIKA HOSPITALIZOVANO NAKON ŠTO SU KORISTILI TABLU ZA PRIZIVANJE DUHOVA: Evo šta ime se DEŠAVALO

Devojke su primljene u bolnicu u pratnji roditelja i nastavnika, neki i bez svesti

Objavljeno:

Najmanje 28 učenika škole u Kolumbiji bilo je hospitalizovano nakon što je neko organizovao prizivanje duha koristeći tablu, prenose medije u sredu.

Devojke su prebačene u bolnicu sa znakovima napada panike, neke i bez svesti, a informaciju je potvrdilo Hugo Tores, šef te obrazovne ustanove.

Primljene su u bolnicu u pratnji roditelja i nastavnika, ali do sada nema informacija da li su se u međuvremenu oporavile i o čemu je data dijagnoza lekara.

Ouiiji (tabla za prizivanje duhova) ploču spiritualisti smatraju komunikacionom agentom sa mrtvima, a modernu verziju ploče javnosti je predstavio Elijah Bond 1. jula 1890. godine.

U početku se smatralo nevinom igrom koja nije povezana sa okultizmom, ali se ova ideja promenila nakon što je američki spiritualista Perl Kuran popularizovao upotrebu kao alat za divljenje tokom Prvog svetskog rata.

Tabla za prizivanje duhova
Tabla za prizivanje duhovafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Naravno, od prvog dana naučna zajednica je odbacila svaku mogućnost da odbor ima posebna ovlašćenja, odnosno bilo koje svrhe u kontekstu komunikacije sa mrtvima, međutim, verske zajednice i danas smatraju to kao sotonsku praksu, pa čak to i tvrde. To može dovesti do opsednutosti demonima.

Priča o Bolumbiji devojčicama dostigla je javnost samo dve nedelje nakon što je u bolnici završio najmanje šest studenata petog razreda "Ernesto Gonzalez Lachapelle" u bolnici sa sličnim simptomima u Dominikanskoj republici.

Mali su, međutim, naveli da se đavo pojavio u učionici.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.